Σερβία: Συναυλία του κιθαρίστα Γιώργου Νούση στην Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Σερβία: Συναυλία του κιθαρίστα Γιώργου Νούση στην Εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Βελιγράδι

Με παρατεταμένο χειροκρότημα αντάμειψε το φιλότεχνο κοινό του Βελιγραδίου τον Έλληνα κιθαρίστα Γιώργο Νούση στη συναυλία που έδωσε, χθες βράδυ, στην εστία του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, στο Βελιγράδι. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας, ο Γιώργος Νούσης παρουσίασε δικά του έργα και διασκευές έργων άλλων Ελλήνων δημιουργών. Το ρεπερτόριο του Έλληνα δημιουργού περιλάμβανε έργα από το νέο του δίσκο όπως: "Aegean Fantasy", "Grenzelonse Fantasie", "Rebetiko Fantasy", "Naxos Suite" και άλλες διασκευές για σόλο κιθάρα.

"Είναι σημαντικό, σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή που διανύουμε, να προσπαθούμε να προβάλουμε τον πολιτισμό μας, παίζοντας έργα Ελλήνων δημιουργών και όχι μόνο έργα που προέρχονται από την Κεντρική Ευρώπη. Επίσης, αυτού του είδους οι εκδηλώσεις στο εξωτερικό αποτελούν ένα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των πολιτισμών διαφόρων χωρών" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, μετά το τέλος της συναυλίας, ο κιθαρίστας Γιώργος Νούσης.

Ο πολιτιστικός σύμβουλος της Εστίας Νίκος Τσιτσιμελής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη επιτυχία της συναυλίας, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, κυρίως σε περιόδους κρίσης. "Εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις και προσπαθούμε, παρά τα περιορισμένα οικονομικά μέσα, να προβάλλουμε τον ελληνικό πολιτισμό, οργανώνοντας διαλέξεις, συναυλίες και εκθέσεις" δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Τσιτσιμελής.

Ανέφερε ακόμη ότι στην Εστία του ΕΙΠ στο Βελιγράδι λειτουργεί και τμήμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, όπου φοιτούν 150 μαθητές, ενώ διδάσκεται επίσης σε Σέρβους καλλιτέχνες ελληνική παραδοσιακή και βυζαντινή μουσική, σε αίθουσα που παραχώρησε γι' αυτόν το σκοπό το Ίδρυμα.

Ο κ. Τσιτσιμελής εξέφρασε την ελπίδα ότι "το ελληνικό κράτος θα εκτιμήσει τη συνεισφορά της Εστίας του ΕΙΠ στο Βελιγράδι, για τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και δεν θα προχωρήσει στην κατάργησή της".

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ