Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν επιβεβαιώνουν τον θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία του κινήματός τους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Οι Ταλιμπάν επιβεβαιώνουν τον θάνατο του δεύτερου στην ιεραρχία του κινήματός τους

Το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), η κύρια ανταρτική οργάνωση της χώρας, επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο του Ουάλι ουρ-Ρεχμάν, του δεύτερου στην ιεραρχία του και ενός από τους πιο σημαντικούς διοικητές του, χθες από τα πυρά αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

"Ο μουλάς Ουάλι ουρ-Ρεχμάν σκοτώθηκε χθες" από ένα πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του TTP, Εχσανουλάχ Εχσάν.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται από πηγή των ανταρτών ο θάνατος τους Ουάλι ουρ-Ρεχμάν, ο οποίος είχε ανεπισήμως ανακοινωθεί χθες από συγκλίνουσες πακιστανικές πηγές.

Το TTP δεν είχε μέχρι σήμερα προβεί σε κανένα σχόλιο για την πληροφορία αυτή, την οποία δεν είχαν επιβεβαιώσει επισήμως ούτε η Ουάσινγκτον, ούτε το Ισλαμαμπάντ.

Ο Εχσάν πρόσθεσε εξάλλου ότι από την επίθεση αυτή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Βόρειο Ουαζιριστάν σκοτώθηκαν εκτός του ουρ-Ρεχμάν, έξι από τους μαχητές του.

"Ο μουλάς Ουάλι ουρ-Ρεχμάν σκοτώθηκε χθες και εμείς είμαστε υπερήφανοι για την θυσία του. Θα φέρουμε εις πέρας την αποστολή του και θα ανακοινώσουμε την διακοπή του διαλόγου που είχε αρχίσει με την κυβέρνηση του Πακιστάν καθώς και αυτό ευθύνεται επίσης για την επίθεση αυτή του μη επανδρωμένου" αεροσκάφους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του TTP.

Οι Ταλιμπάν είχαν εκφράσει τον Δεκέμβριο την πρόθεσή τους να αρχίσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την πακιστανική κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να αποδεχθούν τον αφοπλισμό τους, τον οποίο αξίωνε η τελευταία. Έκτοτε δεν είχαν γίνει επισήμως διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ