Ρουμανία: Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το ΔΝΤ για την επανάληψη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της CFR Marfa - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το ΔΝΤ για την επανάληψη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της CFR Marfa

Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Βίκτορ Πόντα ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την επανάληψη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του τμήματος των εμπορευματικών μεταφορών των ρουμανικών σιδηροδρόμων (CFR Marfa).

Το υπουργείο Μεταφορών αναδημοσίευσε την ανακοίνωση (πρόσκληση) για την πώληση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της CFR Marfa, μειώνοντας το μέσο ετήσιο όριο κερδοφορίας της εμπορευματικής μεταφορικής δραστηριότητας των ενδιαφερόμενων επενδυτών από 100 εκ. ευρώ στα 20 εκ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου έγινε έπειτα από την απόρριψη των τριών προσφορών που κατατέθηκαν για την CFR Marfa, εξέλιξη που είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και του ΔΝΤ για την εύρεση της καλύτερης λύσης συνέχισης της διαδικασίας.

Οι τρεις προσφορές που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, απορρίφθηκαν από το συμβούλιο ιδιωτικοποιήσεων του υπουργείου Μεταφορών, καθώς, όπως δήλωσε ο υπουργός Ρέλου Φενετσίου, ήταν ανεπαρκείς και περιείχαν αναληθή στοιχεία σε σχέση με τη δραστηριότητα ενός εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ