Αλβανία: Στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας η CEZ για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας στη χώρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αλβανία: Στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας η CEZ για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρείας στη χώρα

Αποζημίωση έως και 190 εκ. ευρώ αναμένεται να απαιτήσει από την Αλβανία, η τσέχικη εταιρεία CEZ για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της στη βαλκανική αυτή χώρα, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Τσεχίας.

Η CEZ ενημέρωσε την αλβανική πλευρά για την απόφασή της να ξεκινήσει τη διαδικασία διεκδίκησης αποζημίωσης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου Διαιτησίας, καθώς, όπως τονίζει, η Αλβανία απέτυχε να προστατεύσει την επένδυση της εταιρείας στη χώρα.

Σε σχετική ανακοίνωση της CEZ επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες διαιτησίας ξεκίνησαν επίσημα, ωστόσο, αυτή η εξέλιξη δεν αποκλείει μια πιθανή εξωδικαστική διευθέτηση του θέματος μεταξύ των δύο μερών.

Σε περίπτωση που η CEZ λάβει αποζημίωση, η αλβανική οικονομία θα υποστεί μεγάλο πλήγμα, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, τονίζουν οικονομολόγοι και προσθέτουν ότι, ταυτόχρονα, μια τέτοια εξέλιξη θα στείλει ένα αποτρεπτικό μήνυμα στους ξένους επενδυτές που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Αλβανία.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, η CEZ ενημέρωσε την αλβανική κυβέρνηση ότι προτίθεται να ξεκινήσει τη διαδικασία διαιτησίας, έπειτα από την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της βαλκανικής αυτής χώρας να ανακαλέσει την άδεια της CEZ Shperndarje.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ