Μιανμάρ: Βυθίσθηκε σκάφος που μετέφερε 100 ως 150 Μουσουλμάνους Ροχίνγκια - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μιανμάρ: Βυθίσθηκε σκάφος που μετέφερε 100 ως 150 Μουσουλμάνους Ροχίνγκια

Ένα σκάφος που μετέφερε 100 ως 150 μουσουλμάνους Ροχίνγκια ναυάγησε στα ανοικτά της δυτικής Μιανμάρ στη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης πριν από μια επερχόμενη καταιγίδα, με αποτέλεσμα να αγνοείται άγνωστος αριθός ανθρώπων, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Το σκάφος προσέκρουσε σε βράχους στα ανοικτά του Πάουκτο στο κρατίδιο Ραχίν και βυθίσθηκε αργά χθες το βράδυ, δήλωσε η Μπάρμπαρα Μάνζι, επικεφαλής του γραφείου για την Μιανμάρ στο Γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

Ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα πως ο κυκλώνας Μαχασέν μπορεί να δημιουργήσει "απειλητικές για τη ζωή συνθήκες" για χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε καταυλισμούς στη δυτική Μιανμάρ αφού οι κατοικίες τους καταστράφηκαν πέρυσι στη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων ανάμεσα στους βουδιστές που αποτελούν την πλειονότητα και τους μειονοτικούς μουσουλμάνους.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ