Γερμανία: Η Σλοβενία μπορεί να αποφύγει το διεθνές πακέτο διάσωσης, αλλά θα πρέπει να υιοθετήσει αυστηρά μέτρα λιτότητας, δήλωσε ο Σόιμπλε - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: Η Σλοβενία μπορεί να αποφύγει το διεθνές πακέτο διάσωσης, αλλά θα πρέπει να υιοθετήσει αυστηρά μέτρα λιτότητας, δήλωσε ο Σόιμπλε

Η Σλοβενία μπορεί να αποφύγει το διεθνές πακέτο διάσωσης, αλλά θα πρέπει να υιοθετήσει αυστηρά μέτρα λιτότητας, δήλωσε σήμερα στο γερμανικό ραδιόφωνο ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Σλοβενία ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αποκρατικοποιήσει 15 μεγάλες κρατικές επιχειρήσεις και να αυξήσει τον ΦΠΑ για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της και για να αποφύγει να γίνει η τελευταία χώρα της ευρωζώνης, μετά την Κύπρο, που θα καταφύγει σε ένα επώδυνο πακέτο διάσωσης.

"Η Σλοβενία μπορεί και χωρίς (πακέτο διάσωσης). Ωστόσο, πρέπει να προχωρήσει σε έναν βαθμό επώδυνης αναδιάρθρωσης (της οικονομίας της)", είπε ο Σόιμπλε στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR 2.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ