Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ορίσθηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της φετινής κινηματογραφικής «Μόστρα» της Βενετίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι ορίσθηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της φετινής κινηματογραφικής «Μόστρα» της Βενετίας

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Μπερνάρντο Μπερτολούτσι θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην 70ή διοργάνωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε σήμερα από την οργανωτική επιτροπή της Μπιενάλε.

«Ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι μπορεί να θεωρηθεί ως ο πιο διάσημος εν ενεργεία Ιταλός σκηνοθέτης στον κόσμο. Ο Μπερτολούτσι ανέκαθεν βρισκόταν πολύ κοντά στο παλαιότερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ», το οποίο είχε ιδρυθεί το 1932.

Από την πλευρά του, ο σκηνοθέτης των διάσημων ταινιών «Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι» και «Ο τελευταίος αυτοκράτορας» ανακοίνωσε πως αποδέχεται «με μεγάλη χαρά την πρόταση να προεδρεύσει στην κριτική επιτροπή της 70ής κινηματογραφικής 'Μόστρα'. Είναι η δεύτερη φορά για εμένα» υπενθύμισε, υπενθυμίζοντας πως την πρώτη φορά που προήδρευσε της επιτροπής είχε απονείμει τον Χρυσό Λέοντα του Φεστιβάλ στον Ζαν-Λικ Γκοντάρ για το «Όνομα Κάρμεν».

«Εκείνους τους καιρούς αξίωνα από τις ταινίες έκπληξη και ευχαρίστηση. Δεν έχω αλλάξει πολύ έκτοτε», επισήμανε.

Ο 73χρονος Μπερτολούτσι έχει βραβευθεί στην πορεία της μακράς σταδιοδρομίας του με μία μεγάλη σειρά διακρίσεων, μεταξύ των οποίων τα εννέα Όσκαρ για τον «Τελευταίο Αυτοκράτορα» το 1987, και τον Χρυσό Φοίνικα που του απονεμήθηκε το 2011 για το σύνολο της έργου του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ