Παλαιστινιακά Εδάφη: Το Ισραήλ προσπαθεί να "σαμποτάρει" την ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο Σαέμπ Ερεκάτ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Παλαιστινιακά Εδάφη: Το Ισραήλ προσπαθεί να "σαμποτάρει" την ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο Σαέμπ Ερεκάτ

Η Παλαιστινιακή Αρχή κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι "σαμποτάρει" τις αμερικανικές προσπάθειες επανάληψης της ειρηνευτικής διαδικασίας, επιτρέποντας την ανέγερση 296 κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό του Μπέιτ Ελ, κοντά στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

"Καταδικάζουμε αυτή τη νέα απόφαση, η οποία αποτελεί απόδειξη ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θέλει να σαμποτάρει και να καταστρέψει τις προσπάθειες της αμερικανικής κυβέρνησης για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας", δήλωσε ο παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σάεμπ Ερεκάτ.

"Η προσεχής ανέγερση κατοικιών στον οικισμό του Μπέιτ Ελ αποτελεί μήνυμα προς την αμερικανική κυβέρνηση και πλήγμα στην ειρηνευτική διαδικασία", δήλωσε ο Ερεκάτ, ο οποίος εξάλλου καταδίκασε τα πρόσφατα επεισόδια γύρω από το τέμενος Αλ Άκσα στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

"Στόχος είναι να βυθιστεί η περιοχή στη βία και όχι η αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας", πρόσθεσε.

Ο Ερεκάτ αναφερόταν στη σύλληψη και την κράτηση για έξι ώρες από την ισραηλινή αστυνομία του Μοχάμεντ Χουσέιν, μουφτή της Ιερουσαλήμ και ανώτατης θρησκευτικής αρχής στα Παλαιστινιακά Εδάφη καθώς και στην εισβολή την ίδια ημέρα δεκάδων Ισραηλινών εβραίων στην Πλατεία των Τζαμιών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ Παλαιστινιακά Εδάφη σαμποτάζ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ