Ο Ερντογάν καταγγέλλει ως "απαράδεκτες" τις ισραηλινές επιθέσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Ερντογάν καταγγέλλει ως "απαράδεκτες" τις ισραηλινές επιθέσεις

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε σήμερα τις ισραηλινές επιδρομές με στόχο τη Συρία χαρακτηρίζοντάς τις "απαράδεκτες".

"Κανένα πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτή την επιχείρηση", δήλωσε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στο κοινοβούλιο και ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να βάλει τέλος στις επιθέσεις.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ "προσφέρουν σε χρυσό δίσκο πλεονεκτήματα, ευκαιρίες στο παράνομο καθεστώς (του προέδρου Μπασάρ) αλ-Άσαντ" για να παραμείνει στην εξουσία παρά τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

Επικρίνοντας για μια ακόμη φορά την αδράνεια της διεθνούς κοινότητας και ιδιαίτερα αυτή του ΟΗΕ έναντι της συριακής κρίσης, ο Ερντογάν κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει δράση εναντίον "των σφαγών" που διαπράττονται από το συριακό καθεστώς σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Ο Ερντογάν έκανε τις δηλώσεις αυτές αντιδρώντας στον αεροπορικό βομβαρδισμό που πραγματοποίησε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το Ισραήλ εναντίον ενός συριακού στρατιωτικού συγκροτήματος κοντά στη Δαμασκό που, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, στέγαζε όπλα προερχόμενα από το Ιράν και προοριζόμενα για τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ που είναι σύμμαχος της Δαμασκού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το εβραϊκό κράτος έβαλε επίσης στόχο την Παρασκευή μια αποθήκη που περιείχε όπλα στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ