Σλοβενία: "Κοινό μυστικό" για τις επιχειρήσεις της χώρας η δωροδοκία και άλλες πρακτικές διαφθοράς. Έρευνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: "Κοινό μυστικό" για τις επιχειρήσεις της χώρας η δωροδοκία και άλλες πρακτικές διαφθοράς. Έρευνα

Σε "κοινό μυστικό" του επιχειρηματικού κόσμου στη Σλοβενία αναδεικνύεται η δωροδοκία και άλλες πρακτικές διαφθοράς, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία Ernst & Young. Μάλιστα, η Σλοβενία κατέχει σε σχέση με άλλες χώρες μια θλιβερή πρωτιά, αφού στη χώρα καταγράφεται το μεγαλύτερο μερίδιο διευθυντικών στελεχών που θεωρεί τη δωροδοκία ως "κοινή επιχειρηματική πρακτική".

Το μερίδιο των διευθυντών που πιστεύει ότι η δωροδοκία και άλλες πρακτικές διαφθοράς είναι ευρέως διαδεδομένες στον επιχειρηματικό κόσμο της Σλοβενίας διαμορφώνεται στο 96%, ποσοστό που είναι το υψηλότερο μεταξύ όλων των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα.

Στην Ευρώπη, τη Σλοβενία ακολουθεί η Κροατία με ποσοστό 90% και η Ουκρανία με 85%. Η διαφθορά είναι λιγότερο διαδεδομένη στην Ελβετία, όπου το 10% των διευθυντών εκτιμά ότι αυτή η πρακτική είναι "παρούσα" στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος διαμορφώνεται στο 39%, ενώ ο αντίστοιχος για το σύνολο των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα, στο 57%.

Συνολικά, το 26% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι η διαφθορά αποτελεί κοινή πρακτική για να αναλάβει η εταιρεία τους την εκτέλεση συμβολαίων στον τομέα που δραστηριοποιείται, ενώ το ποσοστό αυτό στη Σλοβενία διαμορφώνεται στο 46%.

Περισσότερα από 3.000 άτομα (διευθυντές, επόπτες και διευθύνοντες σύμβουλοι) από 36 χώρες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αφρική συμμετείχαν στην έρευνα, στη διάρκεια της οποίας έγιναν 3.459 ανώνυμες συνεντεύξεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ