Ρουμανία: Η δύσκολη οικονομική κατάσταση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με δουλειά, εκτιμά το 80% των Ρουμάνων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Η δύσκολη οικονομική κατάσταση μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με δουλειά, εκτιμά το 80% των Ρουμάνων

Το 80% και πλέον των Ρουμάνων πολιτών πιστεύει ότι η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με δουλειά και οι μισοί εξ αυτών θεωρούν πως το βασικό κίνητρο που ωθεί κάποιον στο να εργαστεί είναι οι οικονομικές απολαβές, ενώ το ένα τρίτο υποστηρίζει πως δουλεύει μόνο από πάθος για εργασία.

Τα παραπάνω καταδεικνύει έρευνα της εταιρείας δημοσίων σχέσεων "Rogalski Grigoriu", τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".

Ποσοστό 62,3% των Ρουμάνων θεωρεί ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται λιγότερο από ό,τι αυτοί του ιδιωτικού τομέα.

Το πλέον σημαντικό χαρακτηριστικό της "ιδανικής εργασίας" είναι για τους περισσότερους (ποσοστό 82,4%) "η δίκαιη οικονομική ανταμοιβή σε σχέση με την εργασία που παράγεται". Η κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση θεωρείται σημαντική από το 50,68% όσων συμμετείχαν στην έρευνα και ακολουθεί η ατμόσφαιρα στο γραφείο και οι σχέσεις με τους υπόλοιπους συναδέλφους, με ποσοστό 39,1% και ο σεβασμός στο δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής, με 26,61%.

Στην ερώτηση εάν θεωρούν εαυτούς "σκληρά εργαζόμενους" ή "τεμπέληδες", το 55,4% των ερωτηθέντων συμφώνησε με την πρώτη άποψη και το 44,6% με τη δεύτερη. Οι Ρουμάνοι θεωρούν τους Γερμανούς (44,5%), τους Ιάπωνες (35,125) και τους Κινέζους (13,42%) ως τους πλέον σκληρά εργαζομένους λαούς.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση εργαζόμενου και εργοδότη, οι συμμετέχοντες στην έρευνα, σε ποσοστό 98,6% δήλωσαν πως ο παράγοντας αυτός είναι πολύ σημαντικός για μια θετική εργασιακή ατμόσφαιρα.

"Οι Ρουμάνοι δεν έχουν θετική εικόνα για τους εργοδότες τους, με το 68,9% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως οι εργοδότες τους δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση αναφορικά με το σεβασμό της εργασίας" τονίζεται στην έρευνα, που διεξήχθη το διάστημα 25-29 Απριλίου, σε δείγμα 5.887 ατόμων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δουλειά Ρουμανία κατάσταση δύσκολη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ