Μπανγκλαντές: Η αντιπολίτευση καλεί σε απεργία κατά "των μαζικών σφαγών" στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της βλασφημίας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μπανγκλαντές: Η αντιπολίτευση καλεί σε απεργία κατά "των μαζικών σφαγών" στη διάρκεια διαδηλώσεων κατά της βλασφημίας

Η αντιπολίτευση στο Μπανγκλαντές έκανε έκκληση για διήμερη απεργία από αύριο Τετάρτη καταγγέλλοντας "τις μαζικές σφαγές" ισλαμιστών από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης στη διάρκεια μεγάλης πορείας διαδηλωτών με αίτημα ένα νέο νόμο κατά της βλασφημίας.

Το βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης, το Εθνικιστικό Κόμμα του Μπανγκλαντές (ΒΝΡ) και οι σύμμαχοί του ισλαμιστές κατήγγειλαν πως εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Δευτέρα από την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων που θέλησαν να διαλύσουν συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ισλαμιστών στην Ντάκα.

Οι ίδιοι έκαναν έκκληση για γενική απεργία από αύριο Τετάρτη στις 06:00 ως τις 18:00 την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το απόγευμα της Κυριακής όταν ξέσπασαν τα πρώτα επεισόδια ανάμεσα σε αστυνομικούς και διαδηλωτές.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας, η Prothom Alo, υπολογίζει πως οι νεκροί είναι 49.

Ομως το ΒΝΡ επιμένει ότι τα θύματα είναι εκατοντάδες και πως οι αρχές έχουν αλλοιώσει τον αριθμό των νεκρών.

Οπαδοί της οργάνωσης Χεφατζάτ-ι-Ισλάμ διαδήλωσαν ζητώντας να επιβάlλεται η θανατική ποινή σε αυτούς που προσβάλλουν το Ισλάμ.

Η πρωθυπουργός Σεΐχ Χασίνα απέρριψε το αίτημα των ισλαμιστών, τονίζοντας πως οι ισχύοντες νόμοι επιτρέπουν την δίωξη όποιου προσβάλλει το Ισλαμ.

Τον περασμένο μήνα η Χεφατζάτ είχε οργανώσει γενική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, τη μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες στο Μπανγκλαντές, κατά των άθεων μπλόγκερς, οι οποίοι, αν καταδικαστούν για βλασφημία, κινδυνεύουν με δεκαετή ποινή κάθειρξης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ διαδηλώσεις βλασφημία Μπανγκλαντές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ