Ο Λοράν Φαμπιούς ζητεί την εξεύρεση πολιτικής λύσης, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Λοράν Φαμπιούς ζητεί την εξεύρεση πολιτικής λύσης, μετά τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές

Ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιους ζήτησε σήμερα την εξεύρεση "πολιτικής λύσης" στην συριακή κρίση μετά την πιθανή χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Ασαντ και τις δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Συρία.

«Η κατάσταση στην Συρία είναι μια πραγματική τραγωδία" που πλήττει και τις γειτονικές χώρες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, τόνισε ο Φαμπιούς που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ. "Δεν είναι πλέον μια τοπική, αλλά μια περιφερειακή τραγωδία», πρόσθεσε.

"Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε πολιτική λύση", είπε ο Φαμπιούς, αναφέροντας τον σχηματισμό "συριακής μεταβατικής κυβέρνησης".

"Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί μπορεί να μετατραπεί σε ανθρωπιστική και πολιτική καταστροφή", υπογράμμισε.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε δύο αεροπορικές επιδρομές στην Συρία, τονίζοντας πως ήθελε να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων στην λιβανική Χεζμπολάχ, συμμάχου του Μπασάρ αλ Ασαντ και του Ιράν.

"Μπορούμε να καταλάβουμε το Ισραήλ, αλλά υπάρχει κίνδυνος, διότι αν η σύγκρουση αυτή επεκταθεί και στις γειτονικές χώρες, θα αλλάξει τον χαρακτήρα της", επισήμανε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Χθες Κυριακή, ο βρετανός ομόλογός τους Γουίλιαμ Χέιγκ δήλωσε πως οι επιδρομές δείχνουν τον "αυξανόμενο κίνδυνο για την ειρήνη".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ