Διαμαρτυρία στο Μαυροβούνιο για τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Διαμαρτυρία στο Μαυροβούνιο για τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας

Συγκέντρωση σε ένδειξη συμπαράστασης στους Σέρβους του Κοσόβου πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από την πρεσβεία της Σερβίας στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε το εξωκοινοβουλευτικό κόμμα «Σερβική Λίστα», ο αρχηγός του οποίου, Ντομπρίλο Ντέντεϊτς τόνισε ότι οι διαμαρτυρίες για τη συμφωνία Βελιγραδίου - Πρίστινας θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με αίτημα την απόσυρση της υπογραφής της σερβικής ηγεσίας.

Ο αρχηγός του κόμματος «Σερβική Λίστα» απευθυνόμενος και στην αντιπολίτευση του Μαυροβουνίου δήλωσε ότι εκτός από το αίτημα ακύρωσης των πρόσφατων προεδρικών εκλογών πρέπει να θέσει ως όρο για την επιστροφή της στο Κοινοβούλιο της χώρας την επανεξέταση της απόφασης αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου από την Ποντγκόριτσα. Τόνισε ακόμη ότι η επόμενη συγκέντρωση συμπαράστασης στους Σέρβους του Κοσόβου θα διεξαχθεί την ημέρα του Πάσχα, στις 5 Μαΐου.

Η παρουσία της αστυνομίας γύρω από την πρεσβεία της Σερβίας στην Ποντγκόριτσα ήταν αυξημένη και η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ