Ιράκ: 10 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επιθέσεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράκ: 10 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε επιθέσεις

Πέντε στρατιώτες των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών και πέντε μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης που πολεμά στην αλ Κάιντα σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις, ανακοίνωσαν η αστυνομία και ιατρικές πηγές.

Στο Ραμάντι, δυτικά της Βαγδάτης, περίπολος στρατιωτών κατευθυνόταν σε σημείο όπου διαδηλωτές οργανώνουν τους τελευταίους τέσσερις μήνες καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας την αποχώρηση του πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι όταν ακινητοποιήθηκαν από ενόπλους.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν έναν ένοπλο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανταλλαγή πυρών με τέσσερις νεκρούς και έναν τραυματία μεταξύ των στρατιωτών.

Σε άλλη επίθεση ένοπλοι σκότωσαν έναν στρατιώτη και τραυμάτισαν έναν ακόμη στον ίδιο τομέα.

Βόρεια της πρωτεύουσας ένοπλοι σκότωσαν έναν στρατιώτη και πέντε μέλη παραστρατιωτικής οργάνωσης σε επίθεση εναντίον σημείου ελέγχου της πολιτοφυλακής Σάχουα, νοτίως του Τικρίτ.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώνονται, ενώ ένα νέο κύμα βίας έχει προκαλέσει το θάνατο 200 ανθρώπων μέσα σε πέντε ημέρες προκαλώντας φόβους για μια νέα διαθρησκευτική σύγκρουση στο Ιράκ. Η βία αναζωπυρώθηκε την Τρίτη με την επέμβαση του στρατού εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην περιοχή Χαουίζα του βορείου Ιράκ, προκαλώντας συγκρούσεις με 53 νεκρούς.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιθέσεις Ιράκ ασφαλείας Δυνάμεις μέλη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ