Μπανγκλαντές: Εκατοντάδες χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές στα περίχωρα της Ντάκα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μπανγκλαντές: Εκατοντάδες χιλιάδες οργισμένοι διαδηλωτές στα περίχωρα της Ντάκα

Η αστυνομία στο Μπανγκλαντές χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ και δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων οργισμένων διαδηλωτών στα περίχωρα της Ντάκα, έπειτα από την κατάρρευση του κτιρίου που στέγαζε βιοτεχνίες με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 273 ανθρώπων.

"Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες συμμετέχουν στη διαδήλωση. Χρησιμοποιήσαμε σφαίρες από καουτσούκ και διακρυγόνα για να τούς διαλύσουμε", δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας για την τεράστια διαδήλωση που οργανώθηκε δύο ημέρες μετά την τραγωδία στην Ντάκα.

Το πλήθος των οργισμένων εργατών επετέθη εναντίον εργοστασίων, ανέτρεψε αυτοκίνητα, έκαψε λάστιχα, προσπάθησε να πυρπολήσει καταστήματα και ανάγκασε εργοστάσια να κλείσουν, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας του Γκαζιπούρ, στα περίχωρα της πρωτεύουσας.

"Απαιτούν τη σύλληψη και την εκτέλεση των ιδιοκτητών των βιοτεχνιών και του κτιρίου που κατέρρευσε στο Σαβάρ", πρόσθεσε.

Το Ράνα Πλάζα, οκταώροφο κτίριο που στέγαζε πέντε βιοτεχνίες κατέρρευσε την Τετάρτη σαν χάρτινος πύργος αναζωπυρώνοντας την πολεμική κατά τις συνθήκες εργασίας στις βιοτεχνίες ρούχων του Μπανγκλαντές που προμηθεύουν τις δυτικές εταιρείες.

Είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα στην βιομηχανική ιστορία της φτωχής χώρας της νότιας Ασίας που έχει στηρίξει την οικονομία της στην κατασκευή ετοίμων ενδυμάτων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ