Σλοβενία: Διαχειρίσιμη η οικονομική κατάσταση, όμως είναι αναγκαία η λήψη αποφασιστικής δράσης, δήλωσε ο Επίτροπος Όλι Ρεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομική κατάσταση στη Σλοβενία εξακολουθεί να είναι διαχειρίσιμη, όμως οι μακροοικονομικές ανισορροπίες που συσσωρεύονται καθιστούν αναγκαία τη λήψη αποφασιστικής δράσης, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σλοβενική κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε και να καθορίσει συγκεκριμένα μέτρα στον προϋπολογισμό και τα σχέδια μεταρρύθμισης.

Επανέλαβε δε, τις βασικές παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που παρουσιάστηκαν πριν από δύο εβδομάδες, προειδοποιώντας τη χώρα για τον κίνδυνο του χρηματοπιστωτικού τομέα, που απορρέει από το υψηλό χρέος των επιχειρήσεων και τις αρνητικές συνέπειες της απομόχλευσης τους.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το χρέος των επιχειρήσεων, επιδεινώνονται από την ισχυρή σύνδεση του χρηματοπιστωτικού τομέα με τα δημόσια οικονομικά.

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της Σλοβενίας Αλένκα Μπράτουσεκ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα υποβάλλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Μαίου το πρόγραμμα σταθερότητας και τα μέτρα που περιλαμβάνει το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων της περιόδου 2013-2014.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ