Ρουμανία: Μέχρι και τις 25 Απριλίου η αναστολή λειτουργίας της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Μέχρι και τις 25 Απριλίου η αναστολή λειτουργίας της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αποφάσισε να επεκτείνει την αναστολή λειτουργίας της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου στη Ρουμανία για μια επιπλέον ημέρα, δηλαδή έως και τις 25 Απριλίου, τονίζεται σε ανακοίνωσή της που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Κεντρική Τράπεζα της Ρουμανίας, η οποία και ενημερώθηκε γι' αυτή την απόφαση.

Ο σύμβουλος του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας Μούγκουρ Ισαρέσκου, 'Αντριαν Βασιλέσκου δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη, με βάση το γεγονός ότι υπάρχουν τεχνικές διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για την ολοκλήρωση της λύσης, στην οποία κατέληξαν οι αρχές της Ρουμανίας και της Κύπρου, για την πώληση της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου.

Την 25η Απριλίου οι πελάτες της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου Ρουμανίας μπορούν να χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ της τράπεζας και σε περίπτωση που έχουν ειδικά αιτήματα να καλούν στο κέντρο εξυπηρέτησης της τράπεζας.

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε την 1η Απριλίου την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας της Τράπεζας Κύπρου Ρουμανίας για μια εβδομάδα, όμως αυτή η αναστολή επεκτάθηκε κατά επιπλέον δύο εβδομάδες. Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου αποφάσισε, πάλι, να επεκτείνει την αναστολή της λειτουργίας της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου στη Ρουμανία για δύο επιπλέον ημέρες, (23 και 24 Απριλίου) και τώρα με τη νέα απόφασή της, επεκτείνει την αναστολή για μια επιπλέον ημέρα, δηλαδή έως την 25η Απριλίου.

Εξάλλου, μόλις προ ημερών ο κ. Βασιλέσκου δήλωσε ότι οι αρχές της Ρουμανίας και της Κύπρου κατέληξαν σε μια διευθέτηση σε ό,τι αφορά την πώληση της θυγατρικής της Τράπεζας Κύπρου, η οποία παρέμεινε κλειστή όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να εξευρεθεί αγοραστής. Ο κ. Βασιλέσκου είχε επισημάνει ότι "οι καταθέσεις προστατεύονται και θα τεθούν υπό ρουμανική δικαιοδοσία", αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου ειδήσεων "Agerpres".

Δύο κυπριακά πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν στη Ρουμανία: η Τράπεζα Κύπρου και η Marfin, θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας. Από κοινού, ελέγχουν ένα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 1,3% του ενεργητικού του τραπεζικού τομέα της βαλκανικής αυτής χώρας.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ