Μεξικό: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση των 5,9 Βαθμών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μεξικό: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση των 5,9 Βαθμών

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών σημειώθηκε χθες Κυριακή στο δυτικό Μεξικό, χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Ο σεισμός, που αρχικά ανακοινώθηκε πως ήταν 6,2 βαθμοί, σημειώθηκε κοντά στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 33 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Λα Ουνιόν, στα σύνορα των πολιτειών Γκερέρο και Μιτσαοκάν, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία Pemex ανακοίνωσε αμέσως μετά τον σεισμό πως διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στα διυλιστήρια της Τούλα, τα δεύτερα σε μέγεθος στο Μεξικό με δυνατότητα παραγωγής

315. 000 βαρέλια την ημέρα.

Λίγο αργότερα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστάθηκε, αλλά όπως ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της εταιρίας ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα στις εγκαταστάσεις και διακοπή της παραγωγής.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πόλη του Μεξικού, περίπου 325 χιλιόμετρα από την Λα Ουνιόν.

Αρκετοί μεξικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εσωτερικών Μιγκέλ Οσόριο Τζονγκ τόνισαν μέσω Twitter πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή σημαντικές ζημιές.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ