Καράογλου: «Καθοριστικός ο ρόλος της γούνας στην ανάπτυξη της χώρας» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Καράογλου: «Καθοριστικός ο ρόλος της γούνας στην ανάπτυξη της χώρας»

Για τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η ενδυνάμωση των γουνοποιητικών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στην ανάπτυξη, που όλοι ευαγγελίζονται στην χώρα μας, σήμερα μάλιστα που η Ελλάδα «έπαψε να είναι η Ιφιγένεια της Ευρώπης», μίλησε στο χαιρετισμό του, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, εγκαινιάζοντας έτσι την τριήμερη εκδήλωση παρουσίαση γούνας της Σιάτιστας, με τίτλο «Furin Siatista 2013».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ο κλάδος της γούνας μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος, για την ανεργία στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και έτσι «θα αρχίσουμε να ατενίζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον». Τονίζοντας ότι η κρίση δεν ξεπεράστηκε στη χώρα μας, ο κ. Καράογλου επεσήμανε ωστόσο, ότι «σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ», γεγονός που, όπως είπε, για να επιτευχθεί χρειάστηκε η κυβέρνηση να «αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας μας, να ολοκληρώσει χωρίς δισταγμό διαρθρωτικές αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει δεκαετίες πριν και να προωθήσει πολιτικές που προκαλούν ανάκαμψη και δίνουν ελπίδα».

«Μάθαμε ότι εξυγίανση και ανάκαμψη πηγαίνουν μαζί και ότι η κρίση αντιμετωπίζεται με συγκεκριμένο σχέδιο για το σήμερα, σαφές όραμα για το αύριο ισορροπημένη πολιτική», τόνισε. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Καράογλου αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο η Ελλάδα δεν πρωταγωνιστεί και σε άλλους κλάδους πέρα από τον τουρισμό και τη ναυτιλία; Τη στιγμή μάλιστα που η ελληνική γουνοποιοία είναι ανταγωνιστική;».

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε στοιχεία του 2011 για την ελληνική γούνα, όπου πέρυσι ήταν τρίτη σε εισαγωγή συναλλάγματος, μετά τον τουρισμό και τη ναυτιλία, πρώτη σε εξαγωγές στη Ρωσία και στις γειτονικές χώρες και τέταρτη στην Κίνα. Τόνισε δε ότι πριν από δυο χρόνια η γουνοποιία κάλυπτε άμεσα ή έμμεσα περίπου το 8% της συνολικής απασχόλησης στη Δυτική Μακεδονία, προσφέροντας δουλειά σε περίπου 8.000 κατοίκους, σε σύνολο περίπου 94.000 απασχολούμενων.

Υπενθυμίζεται ότι στην τριήμερη εκδήλωση παρουσίαση γούνας της Σιάτιστας, με τίτλο «Furin Siatista 2013», που ολοκληρώνεται την Κυριακή και πραγματοποιείται φέτος ύστερα από 13 χρόνια παύσης, συμμετέχουν 38 εκθέτες καλύπτοντας 800 τ.μ εκθεσιακού χώρου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ