Αφγανιστάν: Δεκατρείς αστυνομικοί σκοτώθηκαν από εξεγερμένους, ανακοίνωσαν οι αρχές. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αφγανιστάν: Δεκατρείς αστυνομικοί σκοτώθηκαν από εξεγερμένους, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Εξεγερμένοι Ταλιμπάν σκότωσαν σήμερα 13 αστυνομικούς σε επίθεση εναντίον ενός φυλακίου ελέγχου στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Οι αστυνομικοί κοιμούνταν όταν δέχθηκαν την επίθεση των εξεγερμένων στην περιφέρεια Αντάρ της επαρχίας Γαζνί, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο κυβερνήτης της περιφέρειας Μοχάμαντ Κάσιμ Ντεσιουάλ.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας, ο Μόσα Χαν Ακμπαρζάντα, επιβεβαίωσε τον απολογισμό των θυμάτων και διευκρίνισε πως μια αντιπροσωπεία εστάλη επιτόπου για να ερευνησει αυτά τα εγκλήματα.

Παρά τα 11 χρόνια της διεθνούς παρουσίας, η εξέγερση των Ταλιμπάν δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο στο Αφγανιστάν.

Οι εξεγερμένοι δραστηριοποιούνται κυρίως στις νότιες και τις ανατολικές περιοχές της χώρας και βάζουν όλο και περισσότεορ στόχο τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας που θα αναλάβουν την προστασία της επικράτειας μετά την αποχώρηση του μεγάλου μέρους των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στα τέλη του 2014.

Εξάλλου οι αφγανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα τη σύλληψη πέντε Ταλιμπάν που ετοίμαζαν επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον αμάχων στην πρωτεύουσα Καμπούλ και την Τζαλαλαμπάντ στις 27 και 28 Απριλίου.

Οι πέντε, τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, συνελήφθησαν την προηγουμένη φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά στην Τζαλαλαμπάντ, πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν κοντά στο Πακιστάν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

"Εκπαιδεύθηκαν εκτός του Αφγανιστάν και ομολόγησαν το έγκλημά τους", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σύφμωνα με τον οποίο οι συλληφθέντες συνδέονταν με το δίκτυο Χακάνι, μια φράξια των Ταλιμπάν η βάση της οποίας βρίσκεται στο Βόρειο Ουαζιριστάν, την πακιστανική ζώνη των φυλών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ