Καμερούν-Γαλλία: Ο πρόεδρος Μπιγιά ανακοίνωσε την απελευθέρωση της επταμελούς οικογένειας. Το Παρίσι επιβεβαιώνει - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καμερούν-Γαλλία: Ο πρόεδρος Μπιγιά ανακοίνωσε την απελευθέρωση της επταμελούς οικογένειας. Το Παρίσι επιβεβαιώνει

Ο πρόεδρος του Καμερούν Πολ Μπιγιά ανακοίνωσε σήμερα την απελευθέρωση της επταμελούς οικογένειας των γάλλων τουριστών, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, που είχε απαχθεί πριν από δύο μήνες στο βόρειο Καμερούν από τη νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ και έκτοτε κρατείτο σε ομηρεία στη Νιγηρία.

"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Καμερούν ανακοινώνει στην εθνική και διεθνή κοινή γνώμη ότι οι επτά γάλλοι που είχαν απαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου του 2013 στη βόρεια πόλη Νταμπάνγκα, παραδόθηκαν αυτή τη νύχτα (της Πέμπτης προς Παρασκευή) στις αρχές του Καμερούν", σύμφωνα με την ανακοίνωση που μετέδωσε το επίσημο ραδιόφωνο της χώρας.

"Ο Τανγκί Μουλέν-Φουρνιέ, η σύζυγός του Αλμπάν, ο αδελφός του και τα τέσσερα παιδιά είναι σώοι", διευκρινίζει η ανακοίνωση που ευχαριστεί "τις κυβερνήσεις της Νιγηρίας και της Γαλλίας για τη βοήθειά τους".

Ο πατέρας, η μητέρα και τα τέσσερα αγόρια ηλικίας 5 έως 12 ετών διέμεναν από το 2011 στη Γιαουντέ, όπου ο πατέρας εργαζόταν στον όμιλο GDF Suez. Ο Σιρίλ Μουλέν-Φουρνιέ, ο αδελφός του Τανγκί, που ζει στην Ισπανία, τους συνόδευε στις διακοπές τους.

Στο Παρίσι η γαλλική προεδρία επιβεβαίωσε σήμερα την απελευθέρωση της επταμελούς οικογένειας. Οι γάλλοι όμηροι είναι "όλοι καλά στην υγεία τους", διευκρίνισε το Μέγαρο των Ηλυσίων, προσθέτοντας ότι ο γάλλος υπουργός Λοράν Φαμπιούς "μετέβη εκτάκτως στην περιοχή".

Η οικογένεια είχε απαχθεί στο βόρειο Καμερούν όπου είχε πάει να επισκεφθεί ένα εθνικό πάρκο άγριας ζωής.

Οι απαγωγείς δήλωναν μέλη της Μπόκο Χαράμ, της ισλαμιστικής οργάνωσης που έχει έντονη δράση στη βόρεια Νιγηρία, μια περιοχή η οποία μαστίζεται πολλά χρόνια τώρα από επιθέσεις και δολοφονίες, τις οποίες καταστέλλουν αιματηρά οι νιγηριανές δυνάμεις ασφαλείας.

Σε δύο βίντεο που μεταδόθηκαν στις 25 Φεβρουαρίου και στις 18 Μαρτίου, οι απαγωγείς ζητούσαν προκειμένου να απελευθερώσουν τους γάλλους ομήρους την απελευθέρωση μελών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, κρατούμενων στις φυλακές της Νιγηρίας και του Καμερούν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ