Βενεζουέλα: Η εκλογική αρχή της χώρας θα πραγματοποιήσει έλεγχο στο υπόλοιπο 46% των ηλεκτρονικών ψήφων με τη συναίνεση και του Καπρίλες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα πραγματοποιήσει έλεγχο στο υπόλοιπο 46% των ηλεκτρονικών ψήφων που δεν έχουν ελεγχθεί ύστερα από τη νίκη του Νίκολας Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) πραγματοποίησε έλεγχο στο 54% των ψήφων και ανακοίνωσε ότι ο Μαδούρο έλαβε το 50,8% της ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του Ενρίκε Καπρίλες το 49%.

"Αυτό το κάνουμε (επεκτείνουμε τον έλεγχο) για να διατηρήσουμε ένα κλίμα αρμονίας...και να απομονώσουμε τα βίαια στοιχεία που επιδιώκουν να πλήξουν τη δημοκρατία", δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία της η πρόεδρος του Συμβουλίου, Τιμπίσεϊ Λουτσένα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Καπρίλες δήλωσε χθες Πέμπτη ότι αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου να πραγματοποιήσει έλεγχο στις ηλεκτρονικές ψήφους και πρόσθεσε ότι θεωρεί πώς η αντιπολίτευση θα δικαιωθεί.

"Μπορούμε να δείξουμε στη χώρα την αλήθεια...με αυτό τον τρόπο, είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε", δήλωσε ο Καπρίλες στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση του Συμβουλίου για έλεγχο των ψήφων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ