Βενεζουέλα: Η εκλογική αρχή της χώρας θα πραγματοποιήσει έλεγχο στο υπόλοιπο 46% των ηλεκτρονικών ψήφων με τη συναίνεση και του Καπρίλες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βενεζουέλα: Η εκλογική αρχή της χώρας θα πραγματοποιήσει έλεγχο στο υπόλοιπο 46% των ηλεκτρονικών ψήφων με τη συναίνεση και του Καπρίλες

Η εκλογική αρχή της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι θα πραγματοποιήσει έλεγχο στο υπόλοιπο 46% των ηλεκτρονικών ψήφων που δεν έχουν ελεγχθεί ύστερα από τη νίκη του Νίκολας Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) πραγματοποίησε έλεγχο στο 54% των ψήφων και ανακοίνωσε ότι ο Μαδούρο έλαβε το 50,8% της ψήφου, ενώ ο αντίπαλός του Ενρίκε Καπρίλες το 49%.

"Αυτό το κάνουμε (επεκτείνουμε τον έλεγχο) για να διατηρήσουμε ένα κλίμα αρμονίας...και να απομονώσουμε τα βίαια στοιχεία που επιδιώκουν να πλήξουν τη δημοκρατία", δήλωσε σε τηλεοπτική ομιλία της η πρόεδρος του Συμβουλίου, Τιμπίσεϊ Λουτσένα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Καπρίλες δήλωσε χθες Πέμπτη ότι αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου να πραγματοποιήσει έλεγχο στις ηλεκτρονικές ψήφους και πρόσθεσε ότι θεωρεί πώς η αντιπολίτευση θα δικαιωθεί.

"Μπορούμε να δείξουμε στη χώρα την αλήθεια...με αυτό τον τρόπο, είμαστε εκεί που θέλουμε να είμαστε", δήλωσε ο Καπρίλες στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση του Συμβουλίου για έλεγχο των ψήφων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ