Πακιστάν: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα συνοδεύομενος από τους σωματοφύλακές του - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος αποχώρησε από την αίθουσα συνοδεύομενος από τους σωματοφύλακές του

Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε σήμερα τη σύλληψη του πρώην προέδρου της χώρας Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στο Πακιστάν από αυτοεξορία ελπίζοντας ότι θα τού επιτραπεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Το δικαστήριο εξέταζε αίτηση του Μουσάραφ για να παραμείνει ελεύθερος με εγγύηση.

Ο Περβέζ Μουσάραφ ήταν παρών στην αίθουσα του δικαστηρίου την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης. Η αστυνομία δεν τον συνέλαβε και ο ίδιος αποχώρησε από το δικαστήριο συνοδευόμενος από τους σωματοφύλακές του.

Ο Περβέζ Μουσάραφ έχει τη δυνατότητα να εφεσιβάλει τη σημερινή απόφαση.

Επέστρεψε τον περασμένο μήνα στο Πακιστάν έπειτα από τέσσερα χρόνια αυτοεξορίας ελπίζοντας ότι θα ηγηθεί του κόμματός του , της Μουσουλμανικής Ενωσης Ολου του Πακιστάν στις εκλογές του ερχόμενου μήνα. Ωστόσο, πριν από λίγες ημέρες η υποψηφιότητά του απορρίφθηκε και για την τέταρτη εκλογική περιφέρεια όπου επιχείρησε να θέσει υποψηφιότητα. Η ομάδα των συνηγόρων του σχεδιάζει να καταθέσει έφεση κατά της απόρριψης της υποψηφιότητάς του.

Εναντίον του εκκρεμεί σειρά δικαστικών διώξεων και έχει απορρίψει τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ως αβάσιμες και πολιτικά κινούμενες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ