Ισραήλ: Δύο ρουκέτες έπληξαν το Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς να υπάρξουν θύματα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ισραήλ: Δύο ρουκέτες έπληξαν το Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς να υπάρξουν θύματα

Δύο ρουκέτες έπληξαν σήμερα το ισραηλινό θέρετρο Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή καταστροφές, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ο δήμαρχος Μέιρ Γιτζχάκ Χαλεβί, οι ρουκέτες που προφανώς εκτοξεύθηκαν από την χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, έπεσαν στο ύπαιθρο.

Τελευταία φορά που είχαν πλήξει ρουκέτες το Εϊλάτ ήταν τον Νοέμβριο. Οι επιθέσεις, που είχαν πραγματοποιηθεί από το Σινά, προκάλεσαν ανησυχία στο Ισραήλ σχετικά με την δραστηριότητα των ενόπλων ισλαμιστών κατά μήκος της μεθορίου με την Αίγυπτο ύστερα από την πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το 2011.

Τον Αύγουστο του 2010, πέντε ρουκέτες που προφανώς εκτοξεύθηκαν από το Σινά, έπεσαν στην περιοχή: οι δύο εξερράγησαν στην Ιορδανία, οι δύο στον Κόλπο της Άκαμπα και η μία στο Εϊλάτ.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες έπληξαν και την γειτονική πόλη της Ιορδανίας 'Ακαμπα.

Το Εϊλάτ βρίσκεται στην άκρη του Κόλπου της Άκαμπα, ανάμεσα στην Ιορδανία και την Χερσόνησο του Σινά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόλπος Ιορδανία αύγουστος Εϊλάτ Άκαμπα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ