Νεαρή θιβετιανή μητέρα αυτοπυρπολήθηκε έξω από βουδιστικό ναό - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νεαρή θιβετιανή μητέρα αυτοπυρπολήθηκε έξω από βουδιστικό ναό

Μια 20χρονη γυναίκα από το Θιβέτ, αυτοπυρπολήθηκε έξω από ένα βουδιστικό μοναστήρι, σε μια ακόμη απονενοημένη πράξη διαμαρτυρίας, την τελευταία, από μια σειρά παρόμοιων γεγονότων, που έχουν κοστίσει τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Η γυναίκα, που αναφέρεται μόνο με το μικρό της όνομα, Χουγκτσό, θυσιάστηκε την Τρίτη στο μοναστήρι Γιονάγκ στο Θιβέτ, ανέφερε η οργάνωση Ελεύθερο Θιβέτ που εδρεύει στο Λονδίνο και επιβεβαίωσε το Radio Free Asia, με έδρα τις ΗΠΑ.

Εκατοντάδες Θιβετιανοί συγκεντρώθηκαν αργότερα στο μοναστήρι και στο σπίτι της οικογένειας της νεαρής κοπέλας, η οποία ήταν μητέρα ενός 3χρονου αγοριού, όπως ανέφεραν εξόριστοι θιβετιανοί που έχουν επικοινωνία με τους τοπικούς παράγοντες. «Η αυτοθυσία της έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της καταστολής των πολιτικών ελευθεριών στο Θιβέτ, από την πλευρά της Κίνας », ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός των εξόριστων θιβετιανών που βρίσκονται στην Ινδία.

Περίπου 116 Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν στην Κίνα από το 2009, οι περισσότεροι εκ των οποίων μόνο τα τελευταία δύο χρόνια.

Εκπρόσωπος της οργάνωσης "Ελεύθερο Θιβέτ", ανέφερε ότι «οι πράξεις αυτοθυσίας φάνηκε ότι είχαν μειωθεί το 2013, αλλά ο θάνατος της κοπέλας δείχνει ότι ακόμη και η πλήρης ισχύς του κινεζικού κράτους, δεν μπορεί να αποτρέψει κάποιους από αυτές τις πράξεις ». Κατά τον ίδιο εκπρόσωπο οι διαμαρτυρίες είναι πολύ πιθανό να συνεχιστούν έως ότου η Κίνα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του λαού του Θιβέτ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ