Καταγγελία Καπρίλες λίγο πριν από τις εκλογές στη Βενεζουέλα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καταγγελία Καπρίλες λίγο πριν από τις εκλογές στη Βενεζουέλα

Ο υποψήφιος πρόεδρος της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, ο 40χρονος δικηγόρος υπέρμαχος της φιλελεύθερης οικονομίας Ενρίκες Καπρίλες, κατήγγειλε «καταχρηστικές πρακτικές» στις εκλογές για τον νέο πρόεδρο της Βενεζουέλας. Ζήτησε «αληθινή δημοκρατία» στη χρονική περίοδο, που έπεται του θανάτου του Ούγκο Τσάβες, από καρκίνο.

Ταυτοχρόνως ο Ενρίκε Καπρίλες συνέστησε στους ψηφοφόρους του ανεξαιρέτως όλοι να επιτελέσουν το εκλογικό καθήκον, ώστε να αποτραπεί κατ' αυτόν τον τρόπο τυχόν καλπονοθεία, όπως αυτός υποστήριξε.«Θέλουμε να μπορούμε να ασκούμε τα πολιτικά δικαιώματά μας χωρίς τον κίνδυνο αντιποίνων», τόνισε ο ίδιος. Κατηγόρησε, επιπλέον, την νυν κυβέρνηση ότι δι αλληλογραφίας έστειλε κείμενα στους δημόσιους υπάλληλους κι άλλες κατηγορίες ψηφοφόρων, προσκαλώντας τους να υπερψηφίσουν τον πολιτικό του αντίπαλο Νίκολα Μαδούρο, στον οποίο ο Τσάβες παραχώρησε εν μέρει προεδρικές εξουσίες στο τέλος της ζωής του.

Ο Νίκολα Μαδούρο έγινε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας όταν τον Μάρτιο απεβίωσε ο Τσάβες, μέχρι ο λαός να εκλέξει νέο πρόεδρο στην λατινοαμερικανική πετρελαιοπαραγωγό χώρα, μέλος του ΟΠΕΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ