Συνελήφθησαν συνεργάτες του Λαυρεντιάδη στη «Γερολυμάτος» - iefimerida.gr

Συνελήφθησαν συνεργάτες του Λαυρεντιάδη στη «Γερολυμάτος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Γερολυμάτος Cosmetics. Πριν από λίγη ώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κρυονέρι συνελήφθησαν από την Αστυνομία οι συνεργάτες του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Κώστας Χρηστίδης και Φρανκ Σεκούλα (φωτογραφία στο περιπολικό).

Οι συγκεκριμένη κύριοι εμφανίστηκαν στους εργαζόμενους που πραγματοποιούν κατάληψη στις εγκαταστάσεις ως εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας χωρίς όμως να λένε ποιόν ακριβώς εκπροσωπούν.

Αν δηλαδή είναι στελέχη της Ballis Home Care που είχε αγοράσει από την Alapis του κ. Λαυρεντιάδη την Γερολυμάτος Cosmetics μέσω δανείου μαϊμού από την Proton Bank ύψους 72,7 εκατομμυρίων ευρώ ή αν εκπροσωπούν την εταιρεία Mideas Holdings Limeted που σύμφωνα με την Proton παρανόμως φέρεται να έχει αγοράσει την εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι κάλεσαν την Αστυνομία και κατήγγειλαν ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα και έτσι οι συγκεκριμένοι κύριοι οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η ιστορία όπως έχει αποκαλύψει από χθες το iefimerida.gr έχει άμεση σύνδεση με τις δραστηριότητες του κ. Λαυρεντιάδη.

Οταν το καλοκαίρι του 2010 εφμανίστηκε να πουλάει 8 θυγατρικές εταιρείες της Alapis έναντι 144 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να επικεντρωθεί η μητρική εταιρεία στον τομέα του φαρμάκου κανείς δεν φανταζόταν που θα έφτανε η υπόθεση.

Οπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα οι αγοραπωλησίες έγιναν με δάνεια που παραχώρησε η υπό τον έλεγχο του κ. Λαυρεντιάδη Proton Bank στους αγοραστές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Κωνσταντίνος Μπαλλής αγόρασε από την Alapis τις εταιρείες Γερολυμάτος Cosmetics και Beauty Works και για το σκοπό αυτό έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 77,2 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton. Τις ενέταξε δε στην ομπρέλα της Ballis Home Care.

Οταν η κομπίνα αποκαλύφθηκε οι εξελίξεις έγιναν ραγδαίες. Αφενός τόσο ο κ. Λαυρεντιάδης όσο και ο κ. Μπαλλής βρίσκονται κατηγορούμενοι και με δεσμευμένα τα περιουσιακά τους στοιχεία και αφετέρου η Νέα Proton Bank εμφανίζεται να ζητάει τα χρήματά της πίσω.

Οπως αναφέρεται δε στο εξώδικο που έστειλε μόλις χθες στην Ballis Home Care η εταιρεία έχει μεταβιβάσει παράνομα των σύνολο των μετοχών της στην Mideas Holdings Limited, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Οι εργαζόμενοι στη Γερολυμάτος οι οποίοι έχουν καταλάβει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας τόσο στο Κρυονέρι (αποθήκες) όσο και στο Μαρκόπουλο (εργοστάσιο παραγωγής) έλαβαν χθες ένα email το οποίο υπέγραφε ο κ. Χρηστίδης (κάθεται στο βάθος, στη φωτογραφία είναι τρίτος συνεργάτης ο οποίο μιλά στο κινητό του) και τους ενημέρωνε ότι σήμερα θα συναντηθούν με τον κ. Σεκούλα για να τους ενημερώσει για το μέλλον της εταιρείας και το δικό τους.

Οι συγκεκριμένοι κύριοι πράγματι πήγαν στις εγκαταστάσεις αλλά δεν κατόρθωσαν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις ούτε για το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Γερολυμάτος, ούτε για το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ