Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη - iefimerida.gr

Δεσμεύονται περιουσιακά στοιχεία του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, των μετοχών αλλά των θυρίδων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την υπόθεση δανείων «υψηλού ρίσκου», συνολικού ύψους 700 εκ. ευρώ, από την Proton Bank προς τις εταιρείες του αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Συγκεκριμένα, οι πλημμελειοδίκες αποδέχτηκαν την πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος ερευνά την καυτή υπόθεση της Proton Bank και ζήτησαν την άμεση δέσμευση των κινητών περιουσιακών στοιχείων του κ. Λαυρεντιάδη καθώς και άλλων 30 στελεχών και μη τράπεζας, έξι από τα οποία ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας την περίοδο που δόθηκαν τα δάνεια.

Υπενθυμίζουμε ότι η δικαιοσύνη ερευνά εδώ και αρκετό καιρό την υπόθεση, η οποία αφορά δάνεια με πολύ υψηλό ρίσκο ύψους 700 εκ. ευρώ, που χορήγησε το 2010 η Proton Bank -ιδιοκτησίας τότε του κ. Λαυρεντιάδη- προς άλλες εταιρείες που ήλεγχε ο ίδιος.

Χτες, ο εισαγγελέας κάλεσε τον κ. Λαυρεντιάδη και τα υπόλοιπα στελέχη της τράπεζας σε απολογία ως ύποπτοι για τη διάπραξη κακουργηματικών αδικημάτων. Ο επιχειρηματίας και τα υπόλοιπα 6 στελέχη της Proton Bank ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στις 22 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ