Νέα τράπεζα στη θέση της Proton Bank - iefimerida.gr

Νέα τράπεζα στη θέση της Proton Bank

[node-title]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία υπογραφή μακριά είναι ο επίλογος της Proton Bank καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας, έχει αποφασιστεί η «σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος» στο οποίο θα μεταβιβαστούν τα στοιχεία της Proton ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχείρησης και να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των καταθετών.

Το μετοχικό κεφάλαιο, της νέας τράπεζας της οποίας το όνομα θα οριστεί άμεσα, θα καταβληθεί από το ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας(EFSF). Πρόκειται για το Ταμείο που συστάθηκε με το μνημόνιο και χρηματοδοτείται από την δανειακή σύμβαση.

Η Proton Bank, αναφέρει το ρεπορτάζ, περιήλθε σε δεινή θέση εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, δείγμα της οποίας είναι η υπεξαίρεση 51 εκ. ευρώ από τον Λ. Λαυρεντιάδη, της ολιγωρίας των εποπτικών αρχών και της πολιτικής διαχείρισης του θέματος.

Πλέον η λύση που προτείνειται είναι η σύσταση μεταβατικής τράπεζας, έναντι της θέσης της τράπεζας σε διαδικασιά ειδικής εκκαθάρισης. Με την ομπρέλα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διαφυλάσσονται στο ακέραιο οι καταθέσεις και οι απαιτήσεις από επενδύσεις, μέρος των οποίων θα εξατμιζόταν αν η τράπεζα τίθετο σε εκκαθάριση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το ζήτημα τέθηκε στην συνεδρίαση Τραπεζιτών – Βενιζέλου, με την σύσκεψη του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας, χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ