Προσπαθούν να κάνουν πλιάτσικο στις αποθήκες της «Γερολυμάτος» - iefimerida.gr

Προσπαθούν να κάνουν πλιάτσικο στις αποθήκες της «Γερολυμάτος»

Ballis
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα κάγκελα βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Γερολυμάτος Cosmetics μετά την αποκάλυψη από το iefimerida.gr της κομπίνας που είχε στήσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για το δάνειο-μαϊμού 72 εκ. ευρώ από την Proton Bank προς την μητρική εταιρεία της Γερολυμάτος,

την ίδια ώρα που τους ανακοινώθηκε η παύση εργασιών της εταιρείας και η υπαγωγή τους σε καθεστώς διαλείπουσας εργασίας. Συγκεκριμένα, το προσωπικό της Γερολυμάτος Cosmetics έλαβε σήμερα ειδοποίηση μέσω email από το μέλος του ΔΣ, κ. Κώστα Χρηστίδη, ότι η εταιρεία έχασε δύο σημαντικά συμβόλαια διανομής στην Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν έχει πλέον αντικείμενο εργασιών. Οι εργαζόμενοι καλούνται να μην προσέλθουν από αύριο -1η Δεκεμβρίου- στην εργασία τους ενώ τους ανακοινώνεται ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα εργάζονται μία ημέρα την εβδομάδα κι αυτό τυπικά αφού δεν θα προσέρχονται στον χώρο εργασίας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στις αποθήκες της εταιρείας στα Οινόφυτα όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα εμπορεύματος, έφτασαν φορτηγά με σκοπό να φορτώσουν το εμπόρευμα και να το μεταφέρουν σε άλλη τοποθεσία. Οι εργαζόμενοι, μόλις αντιλήφθηκαν τι επρόκειτο να γίνει, παρεμπόδισαν την φόρτωση των εμπορευμάτων ενώ καταγγέλλουν ότι τελικός προορισμός τους ήταν η Νεοχημική, εταιρεία συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη.

Αυτή τη στιγμή οι εργαζομένοι και το συνδικάτο τους βρίσκονται στην αποθήκη στα Οινόφυτα προκειμένου να μπλοκάρουν την μεταφορά των προϊόντων, που ανήκουν στην εταιρεία. Σε κατάληψη έχουν προχωρήσει και οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο.

Να σημειωθεί ότι στο επίμαχο email η διοίκηση της Γερολυμάτος ενημερώνει τους εργαζομένους ότι πρόκειται να γίνει αύριο συνάντηση με τον κ. Frank Sekula, που σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσωπεί fund που εξαγόρασε την μητρική εταιρεία. Μια εξαγορά όμως που όμως δεν μπορεί να γίνει λόγω των χρεών (ενεχυριασμένες μετοχές) προς την Proton Bank.

Μάλιστα χθες εστάλη εξωδικο απο την Proton Bank στους μετόχους τη μητρικής εταιρίας -Ballis- της Γερολυμάτος με το οποίο ζητα ενημέρωση σχετικά με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της σε άλλη εταιρία (την MIDEAS HOLDINGS LIMITED) καθώς για το δάνειο των 72, 7 εκατ, ευρώ για το έχουν ενεχειριασθει στην τράπεζα μετοχές της Γερολυμάτος.

Προσπαθούν να κάνουν πλιάτσικο στις αποθήκες της «Γερολυμάτος» | iefimerida.gr 0

Διαβάστε ολόκληρο το email που έλαβαν οι εργαζόμενοι:

Προς το προσωπικό της Γερολυμάτος Cosmetics

Με μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω ότι η Γερολυμάτος Cosmetics έχασε τα συμβόλαιά της με La Prairie και την Procter & Gamble όσον αφορά τη διανομή προϊόντων στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, ελλείψει παντελώς αντικειμένου εργασιών της επιχείρησης το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να λάβει γρήγορη δράση προκειμένου να διαχειριστεί τις σχέσεις με τους εργαζομένους:

· Από αύριο, 01/12/2011 δεν θα προσέλθετε στους χώρους εργασίας σας. Η μισθοδοσία σας μέχρι το Σάββατο, 3/12/2011 θα γίνει κανονικά.

· Επίσης θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με το σωματείο της εταιρείας, ούτως ώστε από τη Δευτέρα, 05/12/2011 να ισχύσει σύστημα διαλείπουσας απασχόλησης με τυπική εργασία 1 ημέρα την εβδομάδα. Την ημέρα αυτή δεν θα προσέρχεστε στο χώρο εργασίας σας. Το καθεστώς αυτό θα ισχύσει μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, θα γίνει συνάντηση αύριο το μεσημέρι με τον κο Frank Sekula και όσους συναδέλφους επιθυμούν να παραστούν στην αίθουσα Π.Ν. Γερολυμάτος στις 10:00 π.μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ