Ολη η απόφαση της καταδίκης Καμμένου από τον Αντρίκο Παπανδρέου για τους σε βάρος του χαρακτηρισμούς - iefimerida.gr

Ολη η απόφαση της καταδίκης Καμμένου από τον Αντρίκο Παπανδρέου για τους σε βάρος του χαρακτηρισμούς

Ολη η απόφαση της καταδίκης Καμμένου από τον Αντρίκο Παπανδρέου για τους αναπόδε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δύο αγωγές που κατέθεσε ο Αντρίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου στάθηκαν αφορμή για την βαρύτατη καταδίκη του τελευταίου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Παράλληλα, το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του όχι μόνο απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ο ίδιος ο κ. Καμμένος σε βάρος του Αντρίκου Παπανδρέου αλλά και το αίτημά του να μη διεξαχθεί η διαδικασία καθότι ο ίδιος καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τον Απρίλιο του 2011 τον τότε πρωθυπουργό ως «έμμισθο broker των διεθνών τοκογλύφων» και τον αδελφό του ως μέλος της συμμορίας που συμμετείχε στην καταλήστευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέσω της αγοραπωλησίας ασφαλιστηρίων δανειστικού κινδύνου (CDSs) ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έγινε στο διάστημα από τον Μάρτιο έως το Νοέμβριο του 2009 η αγορά και στους επόμενους μήνες η πώληση με κέρδος μάλιστα για το πιστωτικό ίδρυμα της τάξεων των 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από τότε ο κ. Καμμένος με σειρά δηλώσεών του καταφερόταν συστηματικά κατά του πρώην πρωθυπουργού και του αδελφού του με βαρύτατες εκφράσεις και απειλές.

Σύμφωνα πάντως με την απόφαση «ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο ο εναγόμενος αναφέρεται στον ενάγοντα, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, δεν προσιδιάζουν με εκείνον που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όπου κατά κανένα τρόπο και για κανένα λόγο δεν είναι ανεκτό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας οποιουδήποτε ανθρώπου χάριν ενός αορίστου δικαιολογημένου ενδιαφέροντος του κοινού, πολλώ δε μάλλον όταν τούτο θα μπορούσε κάλλιστα να επιτευχθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη θιγεί η αξία οποιουδήποτε ανθρώπου, δοθέντος ότι ο σεβασμός αυτής αποτελεί βασική συνταγματική επιλογή.

Διαβάστε εδώ το σύνολο της δικαστικής απόφασης εδώ:

ΜΕΡΟΣ 1

ΜΕΡΟΣ 2

ΜΕΡΟΣ 3

ΜΕΡΟΣ 4

ΜΕΡΟΣ 5

ΜΕΡΟΣ 6

ΜΕΡΟΣ 7

ΜΕΡΟΣ 8

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ