Ελλάδα-Γερμανία: Το όνειρο κράτησε μόνο 60 λεπτά (4-2) - iefimerida.gr

Ελλάδα-Γερμανία: Το όνειρο κράτησε μόνο 60 λεπτά (4-2)

ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟ 60 ΛΕΠΤΑ (4-2)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανωτερότητά της σε ποδοσφαιρικό επίπεδο έδειξε η Εθνική Γερμανίας η οποία νίκησε την Εθνική μας ομάδα με 4-2. Οι διεθνείς μας παρά τις προσπάθειές τους στο δεύτερο ημίχρονο και την ισοφάριση που πέτυχαν, τελικά λύγισαν και αποκλείστηκαν από την επόμενη φάση του Euro 2012.

Το παιχνίδι το παρακολούθησε όλη η Ευρώπη, καθώς τα ΜΜΕ όλου του κόσμου είχαν συνδέσει το αθλητικό γεγονός με τις πολιτικές εξελίξεις κάνοντας λόγο για αναμέτρηση μεταξύ του φτωχού Νότου και του πλουσίου Βορρά της Ευρώπης.

Η Ελλάδα δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και δέχθηκε αμέσως την ασφυκτική πίεση των Γερμανών οι οποίοι προσπάθησαν να διασπάσουν την άμυνά μας με κάθε τρόπο.

Η πίεση των Γερμανών, απέδωσε καρπούς και στο 39' με εκπληκτικό σουτ του Λαμ έκαναν το 1-0. Η Εθνική μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές, Γκέκα και Φωτάκη στη θέση των Τζαβέλλα και Νίνη και με άλλο πρόσωπο αντιμετώπισαν τα πάντσερ στα ίσια.

Μετά από πίεση, η Ελληνική ομάδα έκανε το 1-1 στο 55'. Ο Σαλπιγγίδης έφυγε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, γύρισε στο Σαμαρά, ο οποίος με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής ισοφάρισε για την Εθνική.

Η χαρά όμως κράτησε μόλις έξι λεπτά καθώς στο 61' μετά από σέντρα του Μπόατενγκ από δεξιά, ο επερχόμενος Κεντίρα με σουτ στη κίνηση από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Σηφάκη, κάνοντας το 2-1.

Μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, στο 68' και από εκτέλεση φάουλ του Οζίλ από δεξιά, ο Κλόζε πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά νίκησε τον Σηφάκη, που έκανε κακή έξοδο μην μπορώντας να αποσοβήσει τον κίνδυνο.

Στο 74', ο Κλόζε σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Σηφάκης αρχικώς απέκρουσε, όμως ο Ρόις από το ύψος του πέναλτι με δυνατό σουτ έκανε το 4-1.

Η Ελλάδα ωστόσο κατάφερε και μείωσε στο 89', όταν μετά από χτύπημα πέναλτι, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έκανε το 4-2, σημαδεύοντας την αριστερή γωνία του Νόιερ.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα εδώ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ