Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι η Ελλάδα από το Euro [βίντεο] - iefimerida.gr

Αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι η Ελλάδα από το Euro [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 4-2 από την Γερμανία και αποκλείστηκε από την συνέχεια του Euro 2012 με ψηλά το κεφάλι κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Ο Σαμαράς ισοφάρισε προσωρινά στο 55’, με τους Γερμανούς να σημειώνουν τρία γκολ σε διάστημα 13 λεπτών και τον Σαλπιγγίδη με πέναλτι στο 89’ να κλείνει το σκορ.

Η Γερμανία έδειξε από τα πρώτα λεπτά πως θέλει να πάρει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και μόλις στο 4ο λεπτό απείλησε με το σουτ του Σάμι Κεντίρα, που απέκρουσε ο Μιχάλης Σηφάκης, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μίροσλαβ Κλόζε σκόραρε, όμως η φάση ήταν σαν να μην είχε γίνει, καθώς ο Γερμανός επιθετικός ήταν οφσάιντ. Τα «πάντσερ» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, η οποία ήταν υπέρ τους στο πρώτο ημίχρονο με 70%-30% και είχαν ένα επιθετικό ξέσπασμα στο δίλεπτο 23’-24’, όπου απείλησαν τέσσερις φορές την εστία του Σηφάκη, που πραγματοποίησε δύο επεμβάσεις στα σουτ των Μεσούτ Οζίλ και Μάρκο Ρόις. Οι δυο τους, μαζί με τον Σάμι Κεντίρα, το σουτ του οποίου απέκρουσε στο 36’ ο Σηφάκης, ήταν οι πιο κινητικοί παίκτες των Γερμανών και δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος δεν κατάφεραν να βγουν παρά ελάχιστα στην επίθεση (ένα σουτ του Νίνη στο 32’ που μπλόκαρε ο Νόιερ) και περιορίστηκαν σε αμυντικό ρόλο, με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να γυρνά και αυτός σε αρκετές φάσεις περίπου 20 μέτρα έξω από την περιοχή του Σηφάκη για να βοηθήσει τους αμυντικούς. Η πίεση της Γερμανίας απέδωσε καρπούς στο 39ο λεπτό, με τον Φίλιπ Λαμ να ανοίγει το σκορ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, που δεν μπόρεσε αυτή την φορά να αποσοβήσει ο Σηφάκης.

Ο Σάντος πραγματοποίησε δύο αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ρίχνοντας στον αγώνα τον Φάνη Γκέκα στη θέση του Σωτήρη Νίνη και τον Γιώργο Φωτάκη στη θέση του Γιώργου Τζαβέλλα, που έφεραν και εσωτερικές αλλαγές. Ο Γκέκας πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ο Σαλπιγγίδης στο δεξί άκρο, ο Τοροσίδης μετατέθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μανιάτης στο δεξί και ο Φωτάκης στην τριάδα των χαφ. Με τις αλλαγές του Πορτογάλου τεχνικού, η Εθνική έδειξε καλύτερο πρόσωπο στο επιθετικό κομμάτι και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 55’: ο Σαλπιγγίδης έκανε την κούρσα από τα δεξιά, έκανε το κατάλληλο γύρισμα μέσα στην περιοχή και ο Σαμαράς από κοντά έκανε το 1-1. Τα πανηγύρια για την ισοφάριση κράτησαν μόλις έξι λεπτά, καθώς στο 61’ ο Κεντίρα με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από σέντρα του Μπόατενγκ, έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Γερμανούς. Η Ελλάδα προσπάθησε να αντιδράσει στο 63’ με το σουτ του Γκέκα από το ύψος της περιοχής να περνά άουτ, όμως στη συνέχεια οι διεθνείς υπέκυψαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους, οι οποίοι με την κεφαλιά του Κλόζε στο 71ο λεπτό, ύστερα από λανθασμένη έξοδο του Σηφάκη και το σουτ του Ρόις στο 74’ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 4-1, ενώ έχασαν δύο ευκαιρίες για να πετύχουν και άλλο τέρμα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σαλπιγγίδης στο 89’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι, ύστερα από χέρι του Μπόατενγκ σε σέντρα του Τοροσίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Οζίλ, Ρόις (80' Γκέτσε), Σούρλε (67' Μίλερ), Κλόζε (80' Γκόμες).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας (46' Φωτάκης), Μανιάτης, Μάκος (72' Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46' Γκέκας), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσω του live του iefimerida:

Οι διεθνείς αγωνίζονται με μαύρα περιβραχιόνια εξαιτίας του θανάτου του Αλκέτα Παναγούλια. Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σλοβένος Ντάμιρ Σκόμινα. Στις εξέδρες του σταδίου του Γκντανσκ βρίσκονται περίπου 4.000 φίλαθλοι της Ελλάδας. Στις εξέδρες βρίσκεται και η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δίπλα στον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.

21:10 Οι δύο ομάδες έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα.

21:30 Οι ομάδες ολοκλήρωσαν το ζέσταμα και πήγαν στα αποδυτήρια.

21:32 Ξεκίνησε το καθιερωμένο μίνι τελετουργικό πριν από τον αγώνα.

21:40 Οι παίκτες της Γερμανίας και της Ελλάδας μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

21:41 Από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

21:43 Από τα μεγάφωνα παίζει ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας.

21:44 Ολα έτοιμα για την σέντρα του αγώνα.

1' Στη σέντρα του παιχνιδιού η Ελλάδα.

2' Μικρή διακοπή στο παιχνίδι λόγω του τραυματισμού του Σάμι Κεντίρα.

4' Το σουτ του Κεντίρα αποκρούει ασθενώς ο Σηφάκης, ο Κλόζε σκοράρει από κοντά όμως ήταν σε θέση οφσάιντ.

7' Το μακρινό σουτ του Κεντίρα δεν ανησυχεί τον Σηφάκη.

8' Το μακρινό σουτ του Μάκου μπλοκάρει με άνεση ο Νόιερ.

11' Το σουτ του Ρόις από το ύψος της περιοχής περνά άουτ.

14' Πρώτη κίτρινη στον αγώνα στον Σαμαρά για το φάουλ που έκανε στον Σβαϊνστάιγκερ.

23' Ο Σηφάκης πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση στο πλασέ του Οζίλ.

24' Ο Σηφάκης αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Ρόις μέσα από την περιοχή. Στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ρόις πέρασε άουτ, με τον Κλόζε να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας στο πίσω δοκάρι.

25' Νέο σουτ του Ρόις μέσα από την περιοχή περνά λίγο άουτ.

27' Ο Νόιερ βγαίνει από την μεγάλη περιοχή και απομακρύνει την μπάλα σε πλάγιο άουτ προ του Σαλπιγγίδη, μετά την κάθετη πάσα του Κατσουράνη.

32' Το σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια ο Νόιερ.

33' Το σουτ του Σούρλε από πλάγια θέση περνά άουτ.

36' Το σουτ του Κεντίρα έξω από την περιοχή αποκρούει ο Σηφάκης.

39' Γκολ για την Γερμανία: ο Λαμ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή νικά τον Σηφάκη, ο οποίος βρήκε λίγο την μπάλα, όμως δεν μπόρεσε να της αλλάξει πορεία.

45' Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

45'+2' Το σουτ του Σούρλε έξω από την περιοχή πέρασε μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι της Εθνικής,

45'+3' λήξη του πρώτου ημιχρόνου

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο

46' Διπλή αλλαγή για την Ελλάδα: ο Γκέκας στη θέση του Νίνη και ο Φωτάκης στη θέση του Τζαβέλλα. Ο Γκέκας πάει στην κορυφή της επίθεσης, ο Σαλπιγγίδης στο δεξί άκρο, ο Τοροσίδης μετατίθεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μανιάτης στο δεξί και ο Φωτάκης στην τριάδα των χαφ.

53' Η Εθνική βγήκε στην αντεπίθεση, όμως ο Σαμαράς δεν μπόρεσε να βρει τον Γκέκα και η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

55' Γκολ για την Ελλάδα: ο Σαλπιγγίδης έκανε την κούρσα από τα δεξιά, γύρισε ιδανικά την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Σαμαράς έκανε από κοντά το 1-1.

61' Γκολ για την Γερμανία: ο Κεντίρα με σουτ μέσα από την περιοχή ύστερα από σέντρα του Μπόατενγκ από δεξιά έκανε το 2-1.

63' Το σουτ του Γκέκα από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ.

66' Από το πρώτο κόρνερ της Εθνικής στον αγώνα, η κεφαλιά του Παπαδόπουλου πέρασε άουτ.

67' Αλλαγή για την Γερμανία: ο Μίλερ στη θέση του Σούρλε

68' Γξκολ για την Γερμανία: μετά από εκτέλεση φάουλ του Οζίλ, ο Σηφάκης έκανε λανθασμένη έξοδο και ο Κλόζε με κεφαλιά έκανε το 3-1.

69' Ο Σηφάκης αποκρούσει το σουτ του Μίλερ.

72' Τελευταία αλλαγή για την Ελλάδα: ο Λυμπερόπουλος αντικατέστησε τον Μάκο.

74' Ο Ρόις παίρνει την μπάλα μετά την απόκρουση του Σηφάκη στο σουτ του Κλόζε και με σουτ κάνει το 4-1.

75' Κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο.

79' Το νσουτ του Σαμαρά δεν απείλησε καθόλου τον Νόιερ.

80' Διπλή αλλαγή για την Γερμανία: Γκόμες και Γκέτσε στη θέση των Κλόζε και Ρόις

81' Ο Σηφάκης αποκρούει το σουτ του Οζίλ.

83' Το σουτ του Φωτάκη μπλοκάρει ο Νόιερ.

85' Ο Σηφάκης αποκρούσει νέο σουτ του Οζίλ.

89' Ο Σαλπιγγίδης με χτύπημα πέναλτι κάνει το 4-2, ύστερα από χέρι του Μπόατενγκ σε σέντρα του Τοροσίδη.

93' Λήξη του αγώνα: Γερμανία-Ελλάδα 4-2

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ