Βενιζέλος: «Ελπίζω το Eurogroup να λάβει μια θετική απόφαση» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Ελπίζω το Eurogroup να λάβει μια θετική απόφαση»

Βενιζέλος: «Υπάρχουν ακόμα ζητήματα προς διευκρίνιση»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τη σιβυλλική δήλωση ότι υπάρχουν ακόμα ζητήματα προς διευκρίνιση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ολοκληρώθηκε στις 6 τα ξημερώματα η ολονύκτια συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους επικεφαλής της Τρόικα, λίγο πριν φύγει ο υπουργός Οικονομικών για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο Eurogroup.

Όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, μέχρι τις 6 το πρωί δεν είχε βρεθεί λύση στο θέμα των 300 εκ. ευρώ που η κυβέρνηση ευελπιστούσε να εξοικονομήσει από τη μείωση των επικουρικών συντάξεων λόγω του αδιέξοδου στο οποίο οδηγήθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και την άρνηση Σαμαρά να συναινέσει σε αυτό το ζήτημα. Έτσι, η Τρόικα έδωσε διορία 15 ημερών στην κυβέρνηση για να βρει τρόπο να κλείσει και αυτήν την τρύπα των 300 εκ. ευρώ πριν δώσει το πράσινο φως για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Φεύγω σε λίγη ώρα για τις Βρυξέλλες, με την ελπίδα να διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup και να ληφθεί μια θετική απόφαση για το νέο πρόγραμμα. Από το νέο πρόγραμμα εξαρτάται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας για τα επόμενα χρόνια, εξαρτάται η ολοκλήρωση ή η μη ολοκλήρωση του PSI, εξαρτάται το αν η χώρα θα παραμείνει στην πραγματικότητα μέσα στην Ευρωζώνη ή θα τεθεί σε κίνδυνο η ίδια η ευρωπαϊκή της προοπτική. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους. Δεν υπάρχουν περιθώρια για οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα. Πρέπει να βλέπουμε μόνο τους Έλληνες κατάματα, το εθνικό συμφέρον, την προοπτική των παιδιών μας. Απομένουν ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν μέχρι την ώρα που θα συνεδριάσει το Eurogroup, ζητήματα τα οποία εξαρτώνται από την συνείδηση ευθύνης που πρέπει να έχουν όλοι εκείνοι οι παράγοντες οι οποίοι κατ'εντολή του ελληνικού λαού παίζουν έναν κρίσιμο πολιτικό ρόλο, ιδίως μάλιστα όταν φιλοδοξούν να παίξουν έναν κρισιμότερο ρόλο στην διακυβέρνηση του τόπου αυτού».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το ποια θέματα έχουν κλείσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε: «Όπως είπε ο Πρωθυπουργός στην ανακοίνωση που εξεδόθη πριν από πολλές ώρες, έχουν συμφωνηθεί όλα τα ζητήματα, πλην ενός. Βεβαίως, όπως έχω πει κατ'επανάληψη, η διαπραγμάτευση είναι Λερναία Ύδρα. Όταν αφήνουμε ένα ζήτημα ανοιχτό, μπορεί η άλλη πλευρά να ανοίξει δύο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ