Νυχτερινό θρίλερ - Η Τρόικα στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Νυχτερινό θρίλερ - Η Τρόικα στο Μαξίμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νύχτα-θρίλερ εξελίχθηκε η αποψινή για το μέλλον της χώρας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση (;) της Σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο την πόρτα του Μαξίμου πέρασε στη 1 μετά τα μεσάνυχτα η Τρόικα.

Ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτήθηκε από τους πολιτικούς αρχηγούς να συζητήσει με τους εκπροσώπους των δανειστών πάνω στο μόνο θέμα που έχει παραμείνει ανοικτό, αυτό των επικουρικών συντάξεων. Μετά τα βέτο των κυρίων Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, του μεν πρώτου για τις κύριες συντάξεις και του δεύτερου για την ύπαρξη πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Παπαδήμος ανέλαβε την υποχρέωση να προσπαθήσει να βρει ισόποσες λύσεις που θα περισώσει μέρος των επικουρικών.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Τρόικα, μετείχαν και οι υπουργοί Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος και Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης.

Το ζητούμενο είναι ένα ποσό της τάξης των 300 εκατομμυρίων ευρώ. Από τα αρχικά 625 εκατομμύρια που θα χάνονταν από τις επικουρικές συντάξεις, τα 325 εξασφαλίστηκαν από περικοπές κυρίως στις δαπάνες του υπουργείου Αμυνας και άλλων υπουργείων.

Τα υπόλοιπα είτε έπρεπε να εξευρεθούν από περικοπές στις κύριες συντάξεις -εξού και το βέτο του κ. Παπανδρέου- είτε από άλλες πηγές -εξού και η νέα συζήτηση με την Τρόικα.

Μετά το τέλος της μεταμεσονύκτιας συνάντησης αναμενόταν νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών -ενδεχομένως χωρίς την παρουσία του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη- καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Βενιζέλος πηγαίνει στη συνεδρίαση του Eurogroup έχοντας μαζί του το κείμενο της τελικής συμφωνίας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη με τους πολτικούς αρχηγούς εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Συμφωνήσαμε σε όλα εκτός από ένα σημείο του προγράμματος. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε διαφωνίες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ