Σαμαράς και Καρατζαφέρης παίζουν παιχνίδια για τις εντυπώσεις - iefimerida.gr

Σαμαράς και Καρατζαφέρης παίζουν παιχνίδια για τις εντυπώσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε παιχνίδι εντυπώσεων επιχειρούν να μεταβάλουν τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το μέλλον της χώρας οι πολιτικοί αρχηγοί. Δραματοποιούν ακόμη περισσότερο την κατάσταση θέλοντας να αποκομίσουν εκλογικά οφέλη και να δημιουργήσουν το κλίμα εκείνο που θα συσπειρώσει τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες για να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα τα οποία απαιτεί η Τρόικα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις των κυρίων Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Καρατζαφέρη οι οποίοι επιχείρησαν βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου χθες να δημιουργήσουν ένα κλίμα έντασης αλλά και δικής τους πατριωτικής στάσης, ενώ όπως αποδείχθηκε στην πορεία έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία.

Πρώτος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξερχόμενος της σύσκεψης έκανε μια μυστηριώδη δήλωση επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρξει επανάσταση της εξαθλίωσης στην Ελλάδα.

Λίγο αργότερα ακολούθησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μπαίνοντας στα γραφεία του κόμματός του στη Λεωφόρο Συγγρού. Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο θέλησε να καρπωθεί σχεδόν το σύνολο της διαπραγμάτευσης μιλώντας για προσωπικό του αγώνα να μην περάσουν τα μέτρα που θα φέρουν κι άλλη ύφεση. Στις διαρροές του επισήμανε ότι μετά από το δικό του βέτο σώθηκαν 13ος και 14ος μισθός.

Η απάντηση σε αυτό το τελευταίο ήρθε αμέσως, αρχικά από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Στενοί του συνεργάτες τόνιζαν ότι στη σύσκεψη δεν τέθηκε το θέμα των δώρων καθώς το θέμα με την Τρόικα είχε λυθεί από την Παρασκευή!

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης ο οποίος δήλωσε ότι «είναι τουλάχιστον απρεπές να θριαμβολογεί ο κ. Σαμαράς για κάτι που έχει λυθεί εδώ και τρεις ημέρες». Μιλώντας στον «ΣΚΑΙ» ο κ. Μπεγλίτης είπε πως δεν είναι σωστή στάση να λες πως διαπραγματεύεσαι και να επιδεικνύεις ρητορική γύρω από κρίσιμα θέματα, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση. Εκτίμησε ακόμα πως υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις στα εργασιακά θέματα, με άλλα ισοδύναμα μέτρα.

Ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι άποψη του ΠΑΣΟΚ είναι να παραταθεί η διάρκεια της θητείας Παπαδήμου και όχι να πάμε σε εκλογές, μετά τη νέα δανειακή σύμβαση. Είπε, επίσης, πως «αναγνωρίζουμε την αρμοδιότητα του Λουκά Παπαδήμου να κάνει ανασχηματισμό, να αντικαταστήσει, να αλλάξει και να μεταθέσει υπουργούς».

Αλλά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από τη δική του πλευρά επιχείρησε να δραματοποιήσει την κατάσταση συγκαλώντας διευρυμένη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Βεβαίως από τη δική του πλευρά εμφανίστηκε πιο ειλικρινής παραδεχόμενος ότι για να περάσει η νέα συμφωνία θέλει πολλή δουλειά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ