Παπανδρέου: Δύο έτοιμα σχέδια έχουν για την Ελλάδα οι δανειστές μας - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Δύο έτοιμα σχέδια έχουν για την Ελλάδα οι δανειστές μας

Παπανδρέου: Δύο έτοιμα σχέδια έχουν για την Ελλάδα οι δανειστές μας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το plan-B της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να μας χρεοκοπήσουν και να μας διώξουν από την ευρωζώνη υποστήριξε στα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος τόνισε πως στη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς τέθηκαν 5 επίμαχα και δύσκολα θέματα και πως ο ίδιος κράτησε «κάποιες επιφυλάξεις» και μετέφερε και τις απόψεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

«Οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστική σημασίας για το πώς θα πορευθεί η χώρα» είπε ο Γ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Και βεβαίως οι εταίροι μας έχουν έτοιμο και plan a και plan b. Το πρώτο είναι σχέδιο στήριξης και βοήθειας και το δεύτερο είναι πρώτα η χρεοκοπία και μετά η αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα διαπραγμάτευσης εξηγώντας ότι στις 11 το πρωί ξεκινά η τηλεδιάσκεψη με το Euroworking group και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και κάποια στιγμή το απόγευμα θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Είμαστε οριακά για να ολοκληρώσουμε το PSI και το νέο δανειακό σχήμα. Χρειάζεται συλλογική απόφαση γύρω από την πορεία που επωμιζόμαστε και για την ιστορία» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στη συνεδρίαση εκτός των μελών του είχαν κληθεί υπουργοί όπως οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Δημήτρης Ρέππας και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χρήστος Πρωτόπαπας και Πέτρος Ευθυμίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ