Τα επικρατέστερα σενάρια για τους νέους υπουργούς - iefimerida.gr

Τα επικρατέστερα σενάρια για τους νέους υπουργούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντείνονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με τα δύο κόμματα να ερίζουν για τα υπουργεία που θα αναλάβουν γαλάζια ή πράσινα πολιτικά πρόσωπα.

Επικρατέστερα ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού στη νέα κυβέρνηση παραμένουν ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκάς Παπαδήμος και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής Νικηφόρος Διαμαντούρος, μετά την απόσυρση του ονόματος του κ. Μολυβιάτη με παρέμβαση Καραμανλή.

Οι πληροφορίες του iefimerida.gr επιμένουν ότι στη νέα κυβέρνηση θα υπάρχουν δύο αντιπρόεδροι, ο κ. Σταύρος Δήμας και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που βεβαίως θα συνεχίσει να είναι υπουργός Οικονομικών, καθώς θεωρείται απίθανο να αλλάξει ηγεσία αυτό το υπουργείο εν μέσω κρίσιμων διαπραγματεύσεων.

Από κει και πέρα, τα πάντα είναι ανοιχτά. Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να παραμείνουν στη θέση τους υπουργοί που θεωρούνται πετυχημένοι όπως ο Δημήτρης Ρέππας στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Χάρης Καστανίδης στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Ανδρέας Λοβέρδος τον οποίο στηρίζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργείο Υγείας , και η Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς φέρονται να θέλουν λόγο στο υπουργείο Οικονομίας (ίσως με αναπληρωτή υπουργό), το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την εκπροσώπηση της νέας κυβέρνησης. Το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ εξετάζει «γαλάζια» πρόσωπα που είχαν ταχθεί υπέρ μιας κυβέρνησης συνεργασίας (ιδιαίτερα από την κίνηση των "5") και τα οποία δεν θα είχαν πρόβλημα να αναλάβουν κάποια θέση στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Η εισήγηση-βόμβα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αναφέρεται στους κυρίους Αρη Σπηλιωτόπουλο, Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και Νίκο Δένδια.

Γρίφος παραμένει η συμμετοχή του ΛΑ.Ο.Σ. και της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη νέα κυβέρνηση. Αρχικά, χτες το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς είχε ασκήσει βέτο κατά της συμμετοχής Καρατζαφέρη-Μπακογιάννη στην κυβέρνηση. Κατόπιν, οι πληροφορίες έλεγαν ότι, με παρέμβαση Παπούλια, κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις του προέδρου της ΝΔ, αλλά σήμερα το πρωί νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς επανέφερε το βέτο του για τα δύο μικρότερα κεντροδεξιά κόμματα. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και τα πάντα θα εξαρτηθούν από την επιμονή του κ. Σαμαρά ο οποίος ήδη έχει βάλει τρεις φορές νερό στο κρασί του...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ