Συνεχίζεται το χάος με τα σκουπίδια - Τραβά το σχοινί η ΠΟΕ-ΟΤΑ - iefimerida.gr

Συνεχίζεται το χάος με τα σκουπίδια - Τραβά το σχοινί η ΠΟΕ-ΟΤΑ

αποκομιδή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης και των δημάρχων με τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι ξεκίνησαν από σήμερα απεργία διαρκείας, ενώ τα σκουπίδια παραμένουν στους δρόμους παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις.

Μετά τη χτεσινή «ανακατάληψη» του ΧΥΤΑ της Φυλής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιωτικές εταιρείες, οι εργαζόμενοι στους δήμους προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με 48ωρες επαναλαμβάνομενες απεργίες. Μάλιστα, με χτεσινή ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε καταλήψεις δημοτικών κτιρίων ώστε να αποτραπεί η αποκομμιδή των σκουπιδιών από τις ιδιωτικές εταιρείες.

Ωστόσο, το κρίσιμο για την δημόσια υγεία είναι ότι μέχρι στιγμής έχουν μαζευτεί μόλις 1.300 τόνοι σκουπιδιών, και εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 ημέρες μέχρι να καθαρίσουν εντελώς οι δρόμοι, αν συνεχιστούν οι απεργίες. Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι μέχρι σήμερα θα είχαν καθαριστεί οι δρόμοι από τα σκουπίδια...

Από τη πλευρά της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απέναντι στο διογκούμενο κύμα αγανάκτησης» επιστράτευσε «τη χρήση αστυνομικής βίας, τις δικαστικές παρεμβάσεις και τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που έχει στήσει με τους ιδιώτες φίλους της» επισημαίνοντας ότι η παρουσία των ΜΑΤ στη Φυλή είναι ανούσια, αφού «κανένα απορριμματοφόρο Δήμου δεν πρόκειται να πάει στο ΧΥΤΑ για να αδειάσει και γιατί οι ιδιώτες δεν μπορούν να μαζέψουν απορρίμματα τόσων ημερών, αλλά και γιατί σε κάθε γειτονιά και σε κάθε δρόμο της Αθήνας συναντούν την αντίσταση και αποδοκιμασία, όχι μόνο των απεργών εργαζομένων, αλλά του συνόλου της εργατικής τάξης, της νεολαίας και του λαού της Αθήνας»..

Τέλος, η η ΠΟΕ - ΟΤΑ καλεί τους εργαζομένους να «πάρουν πρόσθετα απεργιακά μέτρα, να συγκροτήσουν απεργιακές φρουρές παντού για να οδηγήσουν σε πλήρη παράλυση τον απεργοσπαστικό μηχανισμό των ιδιωτών και ταυτόχρονα θα θέσουν εκτός λειτουργίας όλες της υπηρεσίες των ΟΤΑ».

Εν τω μεταξύ διέψευσε χτες κατηγορηματικά η Περιφέρεια Αττικής τις κατηγορίες του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλου, που είπε ότι τα φορτηγά των ιδιωτικών εταιρειών μετέφεραν τα απορρίμματα στο Ελληνικό και στο γήπεδο του Μπάντμιντον, και ότι έχουν ανοίξει οι παράνομες χωματερές της Αττικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ