Στα χέρια του... κράτους ο ΧΥΤΑ της Φυλής - iefimerida.gr

Στα χέρια του... κράτους ο ΧΥΤΑ της Φυλής

αποκομιδή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ΜΑΤ έχουν καταλάβει, παρουσία εισαγγελέα, από το πρωί τη χωματερή των Ανω Λιοσίων, η οποία όμως δεν έχει ανοίξει ακόμη για να δεχθεί τα σκουπίδια από τα δεκάδες ιδιωτικά φορτηγά και απορριμματοφόρα τα οποία από χθες μαζεύουν τα σκουπίδια από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Πιθανότατα, η απόρριψη στον ΧΥΤΑ θα αρχίσει εντός της ημέρας αν και αυτό δεν μπορεί να είναι βέβαιο. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση σύμφωνα με την οποία το πρωί της Δευτέρας δεν θα υπήρχε ούτε μια σακούλα στους δρόμους της πόλης.

Ανεξαρτήτως αυτών, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις έως τουλάχιστον την Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι από χθες τα σκουπίδια απορρίπτονται προσωρινά σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά χθες το βράδυ ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Παράλληλα, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Γιώργος Καμίνης κάλεσε όλες τις παρατάξεις να συμβάλουν, ώστε να μαζευτούν τα σκουπίδια από τους δρόμους. Ο δήμαρχος Αθηναίων δέχθηκε τα «πυρά» του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος τον κατηγόρησε ότι κρύβεται πίσω από τον υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο και τον κ. Σγουρό, ενώ ζήτησε να μην απολυθεί και να μην τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία κανένας εργαζόμενος στην καθαριότητα.
Για το ίδιο θέμα και με αφορμή την κυβερνητική απειλή ότι θα καταργηθούν με διάταγμα όλες οι οργανικές θέσεις καθαριότητας των ΟΤΑ, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι δεν μπορούν να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις της καθαριότητας στους Δήμους, αφού αυτές καθορίζονται από τα δημοτικά συμβούλια. «Δεν μπορεί να τις καταργήσει ούτε ο υπουργός ούτε ο πρωθυπουργός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην καθαριότητα και κάλεσε την κοινωνία να τους στηρίζει, ώστε να μην περάσει ο εκφοβισμός της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ