ΤΑΙΠΕΔ: Δόθηκαν απόλυτα επαρκείς και δεσμευτικές εξασφαλίσεις στην Gazprom - iefimerida.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Δόθηκαν απόλυτα επαρκείς και δεσμευτικές εξασφαλίσεις στην Gazprom

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάντηση στους ισχυρισμούς της Gazprom περί μη ύπαρξης επαρκών εγγυήσεων για τη οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης της εταιρείας, έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

Μέσω δελτίου Τύπου με τον – χαρακτηριστικό της διάθεσης – τίτλο «η πραγματικότητα για τη μη συμμετοχή της Gazprom στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ», το ΤΑΙΠΕΔ ξεκαθαρίζει πως είχε δεσμευτεί πως θα καλύψει τυχόν χρέη ηλεκτροπαραγωγών προς την εταιρεία (ως τις 31/12/2015) που θα φτάνουν μέχρι τα 180 εκατ. ευρώ.

«Eπιπλέον, δόθηκαν απόλυτα επαρκείς και δεσμευτικές εξασφαλίσεις για την μη χειροτέρευση της κατάστασης της ΔΕΠΑ από την κατακύρωση του διαγωνισμού μέχρι και την απόκτηση των μετοχών από τον αγοραστή», προσθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Οι αποφάσεις αυτές του ΤΑΙΠΕΔ καλύπτουν πλήρως τους υποψήφιους αγοραστές, με δεδομένη επίσης την αναμενόμενη ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας στο μέλλον. Επιχειρηματικότητα σημαίνει ανάληψη σχετικών (επιχειρηματικών) κινδύνων. Ένας από αυτούς είναι και τα εισπρακτέα υπόλοιπα κάθε εταιρείας.

Επομένως, τα παραπάνω θα μπορούσαν να επηρεάσουν μόνο οριακά το τίμημα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν δικαιολογείται η αποχή από τον διαγωνισμό και μάλιστα, όταν έχει προηγηθεί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον και ενδελεχείς διαδικασίες μηνών. Aς αναζητηθούν, λοιπόν, αλλού τα αίτια για την μη συμμετοχή της Gazprom και όχι στην ελληνική πλευρά».

ΕΛΠΕ: Ξεκινά άμεσα διαδικασία αξιοποίησης

Στο μεταξύ και μετά το «ναυάγιο» της πώλησης της ΔΕΠΑ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, τόνισαν πα θα ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης της συμμετοχής τους στη ΔΕΠΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ θα ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες αξιοποίησης της συμμετοχής της στη ΔΕΠΑ, αξιολογώντας όλες τις δυνατές λύσεις, αναφέρουν τα ΕΛΠΕ σε σχετική ανακοίνωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για τη ΔΕΠ.

Τα ΕΛΠΕ σημειώνουν ταυτόχρονα ότι η εταιρεία SOCAR υπέβαλε σήμερα δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 66% του ΔΕΣΦΑ, προσθέτοντας ότι «εχει ήδη αρχίσει η διαδικασία αξιολόγησης της εν λόγω προσφοράς».

Διαβάστε επίσης:

Σε νέο διαγωνισμό για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ προχωρά η κυβέρνηση

Το ναυάγιο της ΔΕΠΑ βούλιαξε το Χρηματιστήριο – Με πτώση 4,69% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Σταυρίδης: Δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου για τη ΔΕΠΑ

Η Gazprom απαντά για την αποχώρηση: Δεν λάβαμε επαρκείς εγγυήσεις για τη βιωσιμότητα της εταιρείας

Αποχωρούν οι Ρώσοι – Ουδεμία προσφορά για τη ΔΕΠΑ – Αναυδοι με το φιάσκο στο ΤΑΙΠΕΔ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ