Γευσιγνωσία εν πλω, οινοβαρκάδα, ποδηλατάδα και πικ νικ στα αμπέλια -Προορισμοί για οινοτουρισμό την άνοιξη - iefimerida.gr

Γευσιγνωσία εν πλω, οινοβαρκάδα, ποδηλατάδα και πικ νικ στα αμπέλια -Προορισμοί για οινοτουρισμό την άνοιξη

δυο ποτηρια κρασι θεα θαλασσα
Οινοτουρισμός, ακολουθώντας τους δρόμους του κρασιού / shutterstock

Οινοτουρισμός την άνοιξη με ποδηλατάδες στα αμπέλια, πικ νικ με τοπικά προϊόντα, wine pairing αλλά και οινοβαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη.

Από τα Ξινόμαυρα του βορρά, ως τα Αγιωργίτικα της Πελοποννήσου, τα Βιδιανά της Κρήτης και τα Ασύρτικα του Σαντορινιού αμπελώνα, ο οινοτουρισμός ανθεί στην Ελλάδα.

Ακολουθήσαμε τους Δρόμους του κρασιού βορείου Ελλάδος, από τη Νάουσα και το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ως τις Σέρρες και Το Κτήμα τ’ Αποστόλη για οινογνωσία με ένα καλαθάκι πικ νικ, αλλά και βαρκάδα με δροσερά κρασιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οινοβαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη

Απόδραση για οινοβαρκάδα στη λίμνη Κερκίνη και οινοπεριήγηση στο επισκέψιμο οινοποιείο Το Κτήμα τ' Αποστόλη με τα βραβευμένα του κρασιά στο Wine Trophy.

Μία διαφορετική γευσιγνωσία εν πλω με την αυθεντική ματιά των ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο τους, τον καλλιεργούν, τον προστατεύουν και τον μοιράζονται. Μία μοναδική ευκαιρία να ζήσετε μία γαστρονομική περιπέτεια στη φύση με μία βαρκάδα με βουβαλίσια προϊόντα και, φυσικά, κρασί του κτήματος.

Δοκιμάσαμε την ανυπέρβλητη εμπειρία μιας μονοήμερης απόδρασης στον υδάτινο παράδεισο της Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια εναλλακτική οινοπεριήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην Κεντρική Μακεδονία δεσπόζει η λίμνη Κερκίνη, ένας τεχνητός υδροβιότοπος που συγκαταλέγεται στους 10 υγροτόπους διεθνούς σημασίας στην Ελλάδα, ένα εθνικό πάρκο που ξεχωρίζει για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Μέχρι στιγμής, στο Εθνικό Πάρκο έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.300 είδη φυτών και έχουν παρατηρηθεί 300 είδη πουλιών. Για τον επισκέπτη, η γαστρονομία, οι οινικές εκπλήξεις, αλλά και η βαρκάδα αποτελούν πρωτόγνωρες εμπειρίες.

Εδώ δίνεται η ευκαιρία στον επισκέπτη να απολαύσει μια ειδυλλιακή οινοβαρκάδα στον υδροβιότοπο της Κερκίνης, δοκιμάζοντας παραδοσιακά προϊόντα από τα γραφικά χωριά που την περιβάλλουν. Κρασί, βόλτα στη λίμνη με παρατήρηση πουλιών και οινογευσία εν πλω, συνοδευτικά πλατό τυριών και αλλαντικών, όσα περιλαμβάνει η μοναδική εξόρμησή μας στη φύση με επίκεντρο τον οίνο και τις γεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρωτότυπη ιδέα γεννήθηκε από την Κωνσταντίνα Γούλα, ιδιοκτήτρια και υπεύθυνη οινοτουρισμού του βιολογικού, επισκέψιμου οινοποιείου «Το Κτήμα τ’ Αποστόλη», η οποία και θα μυήσει τον επισκέπτη στα μυστικά του κρασιού.

Η περιήγηση στη λίμνη, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τον Νίκο Γάλλιο στο τιμόνι, ιδιοκτήτη του ξενώνα «Λιμναίο» στα Χρυσοχώραφα Σερρών, ο οποίος είναι ο βιρτουόζος βαρκάρης που μοιράζεται με τους επισκέπτες τα μυστικά της λίμνης.

Η Κωνσταντίνα Γούλα και ο Νίκος Γάλλιος σχεδίασαν μια διαφορετική περιήγηση του υδροβιότοπου, που συνδυάζει βαρκάδα με οινογευσία εν πλω και παραδοσιακά εδέσματα. Μια ευκαιρία να γνωρίσετε τις βιολογικές τεχνικές που εφαρμόζονται στα αμπελοτόπια του νομού Σερρών, όπως και τη βιοποικιλότητα του φυσικού περιβάλλοντος της Κερκίνης, με το μοναδικό οικοσύστημα που συνθέτουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τι θα λέγατε για μία οινογευσία εν πλω;
Τι θα λέγατε για μία οινογευσία εν πλω;

Αφεθείτε στη γοητεία της λίμνης και μάθετε για την ιστορικότητα του αμπελώνα από την εποχή των Βισαλτών, καθώς παρατηρείτε τα σπάνια αποδημητικά πουλιά που βρίσκονται στις όχθες της Κερκίνης, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.

Εξάλλου, η οινοβαρκάδα, όπως λένε και οι ίδιοι οι εμπνευστές της, δημιουργήθηκε από την ανάγκη τους να αναδείξουν αυτόν τον ποικιλόμορφο φυσικό παράδεισο, καθώς και τα ποιοτικά κρασιά της περιοχής. Δεν απευθύνεται μόνο σε φυσιολάτρες και οινόφιλους, πρόκειται για μια διαδραστική εμπειρία για όσους αγαπούν να μαθαίνουν βιωματικά, να εξερευνούν και να γεύονται.

Οινογευσία και BBQ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνδυάστε την απόδρασή σας στη λίμνη Κερκίνη με μία επίσκεψη στο «Κτήμα τ’ Αποστόλη» για ξενάγηση, την οποία μπορείτε να συνδυάσετε με φαγητό. Γευθείτε την αυθεντική οικογενειακή φιλοξενία με ένα υπαίθριο BBQ, που θα «παντρέψει» τα κρασιά του κτήματος με εκλεκτά ψητά στη σχάρα και λαχταριστά ορεκτικά.

Οινοπεριήγηση

Επισκεφθείτε το ανακαινισμένο, βιολογικό οινοποιείο «Το Κτήμα τ’ Αποστόλη» στους Αμπέλους Σερρών και μυηθείτε στον μυσταγωγικό κόσμο της οινοπαραγωγής με μια ξενάγηση που θα καταλήξει σε γευστική δοκιμή. Μια οινογαστρονομική εμπειρία γεμάτη όμορφα τοπία και γεύσεις, που θα ευχαριστήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Για πληροφορίες 6946-579.507 ή μέσω email στο info@ktimatapostoli.gr

Ποδηλατάδα και πικ νικ στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Οινοτουρισμός στο εμβληματικό Κτήμα Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα, εδώ όπου παράγονται μερικά από τα δημοφιλέστερα ελληνικά κρασιά.

Πικ νικ στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Πικ νικ στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Aπρίλιος και τα ιδιαίτερα δημοφιλή πικ νικ του Κτήματος επιστρέφουν, μαζί με τις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές. Οι επισκέπτες στο κτήμα στη Νάουσα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τον αμπελώνα μέσα από μικρές αποδράσεις στη φύση, εκδηλώσεις και απολαυστικές γευσιγνωσίες.

Φυσικά, στο επίκεντρο κάθε εμπειρίας παραμένει το κρασί, με επιλεγμένες ετικέτες του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, σε αρμονικά γαστρονομικά ταιριάσματα που επιμελείται η Chef Κυριακή Φωτοπούλου. Πάντα με δημιουργικότητα και βάσει μιας φιλοσοφίας που δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά και το σεβασμό στη διαχείρισή τους (no-waste) -αξιοποιώντας και τον μικρό λαχανόκηπο του Κτήματος.

Aπρίλιος και τα ιδιαίτερα δημοφιλή πικ νικ του Κτήματος επιστρέφουν μαζί με τις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές
Aπρίλιος και τα ιδιαίτερα δημοφιλή πικ νικ του Κτήματος επιστρέφουν μαζί με τις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές

«Save the date» και για τη γευσιγνωσία-έκπληξη με ειδικές εμφιαλώσεις, από το WAREHOUSE 10, την πλατφόρμα που αγκαλιάζει το ανήσυχο πνεύμα και τους πειραματισμούς δεκαετιών του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μπορεί να κάνει κάποιος που θα επισκεφθεί το κτήμα

ΠΙΚ-ΝΙΚ & ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Από το Σάββατο 6 Απριλίου και κάθε ημέρα / 11:00 - 17:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου

Μια μοναδική ευκαιρία ανακάλυψης του αμπελώνα με ηλεκτρικά ποδήλατα, ακολουθώντας τις ειδικά σχεδιασμένες, «bike friendly» διαδρομές του Κτήματος.

Οι επισκέπτες προμηθεύονται το καλάθι με τις πεντανόστιμες λιχουδιές και το κρασί της επιλογής τους (1 φιάλη ανά 2 άτομα), επιλέγουν τη στάση της αρεσκείας τους από τον χάρτη, και απολαμβάνουν το πικ νικ τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

SPRING WINE TASTING

Κυριακή 7 Απριλίου / 11:00-18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Επιλογή από μια ανοιξιάτικη λίστα λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών, που απολαμβάνουμε με θέα τον αμπελώνα που ανθίζει και γεμίζει χρώματα.

Ετικέτες: ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ Single Block 2022, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΜΝΕΣ 2023, ΑΚΑΚΙΕΣ 2023, L’ ESPRIT DU LAC 2023, ΤΗΕ FALLEN OAK 2020, ΝΑΟΥΣΣΑ Cuvée Villages 2021

WAREHOUSE 10 SPECIAL EVENT

Κυριακή 14 Απριλίου / 11:00 - 18:00 (last call κουζίνας 16:30)
/ Τιμή βάσει καταλόγου

Ειδικές εμφιαλώσεις, πειραματισμοί και σπάνιες ετικέτες: αυτό είναι το WAREHOUSE 10 που ανοίγει το κελάρι του για μια μοναδική εκδήλωση. 5 κρασιά εμπνέουν 5 πιάτα σε απόλυτη αρμονία.

Η λίστα κρασιών: VIDIANO 2022, DAPHNE 2022, GOUMENISSA 2019, ΡΑΜΝΙΣΤΑ 2013 και ΧΡΥΣΟΓΕΡΑΚΑΣ 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ

Κυριακή 21 Απριλίου / 11:00-18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τα φρεσκοκομμένα λαχανικά του κήπου μας δημιουργούν νόστιμα πιάτα ημέρας και δίνουν την ευκαιρία για κλασικούς αλλά και εναλλακτικούς συνδυασμούς από τη λίστα κρασιών μας.

ΟΡΕΙΝΑ ΛΕΥΚΑ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου / 11:00-18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής, και συνδυάζουμε τα λευκά κρασιά από τον αμπελώνα μας στο Αμύνταιο, την ψυχρότερη αμπελοοινική ζώνη της Ελλάδας, με νηστίσιμα πιάτα ημέρας με βάση τα θαλασσινά.

Για πληροφορίες και κρατήσεις Τ: 2332051100 (εσωτ. 110) – Κ: 6938250088 – Ε: epalamida@kiryianni.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ