Οι «Κύκνοι» του Τρούμαν Καπότε: Τι απέγιναν οι socialite των οποίων τα σκάνδαλα ξεσκέπασε σε διήγημά του - iefimerida.gr

Οι «Κύκνοι» του Τρούμαν Καπότε: Τι απέγιναν οι socialite των οποίων τα σκάνδαλα ξεσκέπασε σε διήγημά του

Ο Τρούμαν Καπότε με την Lee Radziwill
Ο Τρούμαν Καπότε με την Lee Radziwill /Φωτογραφία: AP Photo

Όταν ο καταξιωμένος συγγραφέας Τρούμαν Καπότε κυκλοφόρησε μια συγκλονιστική αφήγηση ξεσκεπάζοντας τα πιο βαθιά και σκοτεινά μυστικά των κορυφαίων socialite του Μανχάταν, τα γεγονότα τόσο για τον ίδιο όσο και για εκείνες πήραν δραματική τροπή.

Πρόκειται για την συγκλονιστική ιστορία που έχει ξαναέρθει στο φως της δημοσιότητας χάρη στη νέα σειρά του Ryan Murphy στο FX «Feud: Capote vs. the Swans», που έκανε πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου και διηγείται την επική ένταξη του μυθιστοριογράφου στην υψηλή κοινωνία καθώς και την πτώση του μετά την αντιδράσεις που ξεσήκωσε γιατί χρησιμοποίησε τις διάσημες γυναίκες για το έργο του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλλά αυτό που συνέβη με τις διάσημες καλλονές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της ιστορίας του Καπότε μετά την κυκλοφορία της είναι κάτι που δεν είναι και τόσο γνωστό.

Κάποιες από αυτές συνέχισαν να κυριαρχούν στην υψηλή, κοινωνική τάξη - ενώ άλλες υπέφεραν από την πτώση τους από την κορυφή χάρη στην αμαύρωση της τέλειας εικόνας που είχαν εργαστεί τόσο σκληρά για να δημιουργήσουν.

Ο Τρούμαν Καπότε σε κοσμικό πάρτι
Ο Τρούμαν Καπότε σε κοσμικό πάρτι /Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι κύκνοι» του Τρούμαν Καπότε

Ο γεννημένος στην Αλαμπάμα Καπότε έγινε φίλος με τους πιο πλούσιους και διάσημους μετά την επιτυχία της νουβέλας του «Πρόγευμα στο Τίφανις», η οποία ενέπνευσε την ομώνυμη ταινία που κέρδισε Όσκαρ, καθώς και το αστυνομικό μυθιστόρημα «In Cold Blood».

Αποκαλούσε τη νέα ομάδα των φίλων του «Κύκνους», που αποτελούταν από την Babe Paley, τη σύζυγο του συνιδρυτή του CBS William Paley, το μοντέλο και σταρ της μόδας Slim Keith, την κουνιάδα του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, Lee Radziwill, την C.Z. Guest, στενή φίλη του Δούκα του Γουίνδσορ Εδουάρδου και της Γουόλις Σίμπσον, την ηθοποιό Ann Woodward, που χαιρετίστηκε ως το «πιο όμορφο κορίτσι στο ραδιόφωνο», και την παρουσιάστρια talk show Joanne Carson.

Ήταν οι κορυφαίες γυναίκες στην πόλη της Νέας Υόρκης, αλλά όλα αυτά άλλαξαν αφότου ο μυθιστοριογράφος χρησιμοποίησε όλα όσα έμαθε κατά τη διάρκεια της παρέας του μαζί τους για να γράψει ένα σκανδαλώδες βιβλίο.

Ενώ δεν ολοκλήρωσε ποτέ το μυθιστόρημα, κυκλοφόρησε ένα κεφάλαιο του, που ονόμασε «La Côte Basque 1965», μέσω του περιοδικού Esquire το 1975, και σε αυτό, αποκάλυψε πολλές προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Τρούμαν Καπότε με την Lee Radziwill
Ο Τρούμαν Καπότε με την Lee Radziwill /Φωτογραφία: AP Photo

Μίλησε για εκρηκτικές παράνομες σχέσεις και ερωτικά τρίγωνα, και είπε ιστορίες εξαπάτησης, ψέματος, ακόμα και δολοφονίας και τελικά εξορίστηκε από την ομάδα φίλων του που είχε ανακαλύψει και τελικά οδήγησε στην παρακμή της καριέρας του.

Μίλησε δημόσια για τις κρυφές ζωές των κορυφαίων socialite, αλλά παρά την επιτυχία του, ο Καπότε πάλεψε σκληρά για να αντιμετωπίσει τον ξαφνικό εξοστρακισμό του από την ομάδα των φίλων του.

Ξαφνικά, ο συγγραφέας θεωρήθηκε προδότης και εντελώς αποξενωμένος από τον κύκλο του, ο οποίος ανησυχούσε ότι μπορεί να ήταν ο επόμενος που θα πέσει θύμα των ιστοριών του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύντομα ξεκίνησε μια καθοδική πορεία με ναρκωτικά και αλκοόλ για πολλά χρόνια προτού πεθάνει από ηπατική νόσο σε ηλικία 59 ετών.

Η ιστορία του Καπότε δεν επηρέασε μόνο τη ζωή και την καριέρα του, αλλά είχε και σημαντικές επιπτώσεις σε καθεμία από τις γυναίκες που τον είχαν εμπνεύσει.

Ο Τρούμαν Καπότε το 1980
Ο Τρούμαν Καπότε το 1980 /Φωτογραφία: AP Photo

Τι συνέβη στους «Κύκνους» μετά το δημοσιευμένο έργο του Καπότε;

Κάποιες χρησιμοποίησαν την προσοχή για να προωθήσουν την καριέρα τους, όπως η Guest, η οποία συνέχισε να λανσάρει σειρές ρούχων και τη δική της επιχείρηση εντομοαπωθητικών, ενώ άλλες κατέρρευσαν, όπως η Woodward, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της αφού άκουσε τα σχέδια του Καπότε να αποκαλύψει τα μυστικά της στον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Babe Paley δεν μίλησε ποτέ ξανά στον Καπότε

Γεννημένη ως Barbara Cushing, η Babe Paley (την οποία υποδύεται η Ναόμι Γουότς) έκανε το ντεμπούτο της ως debutante στο Ritz-Carlton της Βοστώνης το 1933, όταν ήταν 19 ετών. Ο πατέρας της ήταν ο διάσημος νευροχειρουργός Harvey Cushing, ο οποίος έκανε πολλά βήματα στον ιατρικό κόσμο καθώς ανακάλυψε τη νόσο του Cushing, μια κατάσταση που εμφανίζεται μετά από έκθεση σε υψηλά επίπεδα κορτιζόλης.

Η ζωή της πήρε απροσδόκητη τροπή μετά από ένα τροχαίο το 1934 που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει όλα τα μπροστινά της δόντια και να χρειαστεί ανακατασκευή γνάθου. Ωστόσο, δεν άφησε τον τραυματισμό της την εμποδίσει από το να κυνηγήσει τα όνειρά της και κατάφερε να βρει δουλειά στο περιοδικό Glamour το 1935.

Αργότερα, η Paley εργάστηκε ως συντάκτρια της Vogue το 1939 και το 1940 παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο Stanley Grafton Mortimer Jr. Χώρισαν το 1946 και εκείνη ανέλαβε την επιμέλεια των δύο παιδιών τους.

Η Babe Paley με τον σύζυγό της, William S. Paley
Η Babe Paley με τον σύζυγό της, William S. Paley /Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι να οριστικοποιηθεί το διαζύγιο, το fashion icon είχε γνωρίσει τον συνιδρυτή του CBS William S. Paley, ο οποίος είχε πρόσφατα χωρίσει. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1947 και εκείνη άφησε τη δουλειά της για να γίνει επαγγελματίας socialite, ενώ απέκτησε άλλα δύο παιδιά.

Έκανε τα πάντα για την οικογένεια, από το να σχεδιάζει υπερβολικά πάρτι μέχρι τα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Μέχρι τη δεκαετία του 1970, η Paley και ο σύζυγός της ήταν στην κορυφή της καλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης και ζούσαν μια πολυτελή και άνετη ζωή.

Ωστόσο, ο γάμος τους δεν ήταν τέλειος καθώς ο μεγιστάνας ήταν γνωστός για τις εξωσυζυγικές του σχέσεις, μια από τις οποίες φημολογείται ότι ήταν η Μέριλιν Μονρόε. Ο Καπότε χρησιμοποίησε τα προβλήματα του ζευγαριού ως έμπνευση στο βιβλίο του, εκθέτοντας στον κόσμο τις απιστίες του μεγιστάνα του CBS.

Παρά τους αδιάκοπους ψιθύρους για τις απιστίες του συζύγου, το ζευγάρι έμεινε μαζί. Η Babe διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα το 1974, ένα χρόνο πριν ο Καπότε κυκλοφορήσει το La Côte Basque 1965.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδίασε μάλιστα την ίδια της την κηδεία πριν από το θάνατό της, διαλέγοντας τα πάντα, από τη λίστα των καλεσμένων μέχρι το φαγητό.

Έχασε τη μάχη με την ασθένεια στις 6 Ιουλίου 1978 και ετάφη στο Μνημείο της Εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη. Ο σύζυγός της θάφτηκε αργότερα δίπλα της, το 1990.

Λέγεται ότι δεν μίλησε ποτέ ξανά στον Καπότε μετά τις αποκαλύψεις του ούτε προσκλήθηκε στην κηδεία της. «Η τραγωδία είναι ότι δεν τα φτιάξαμε ποτέ πριν πεθάνει», είπε ο Καπότε χρόνια μετά.

Η Paley συμπεριλήφθηκε 14 φορές στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες του περιοδικού Time στη διάρκεια της ζωής της και εισήχθη στο Fashion Hall of Fame το 1958.

Η Slim Keith σκέφτηκε να κάνει μήνυση στον Καπότε για συκοφαντική δυσφήμιση

Γεννημένη ως Nancy Gross, η Keith (την οποία υποδύεται η Ντάιαν Λέιν) ξεκίνησε στο Χόλιγουντ όταν ήταν 17 ετών αφού άφησε το σχολείο για να ακολουθήσει καριέρα στο μόντελινγκ και γνώρισε τον ηθοποιό William Powell.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δυο τους διασταυρώθηκαν σε ένα θέρετρο στην Καλιφόρνια αφού ο Powell την εντόπισε να βουτάει στην πισίνα. Της βρήκε το καλλιτεχνικό όνομα Slim και της σύστησε στον μεγιστάνα του τύπου William Randolph Hearst, τον επικεφαλής της εταιρείας πολυμέσων Hearst Communications, ο οποίος τη βοήθησε να γίνει fashion icon στα 50s και 60s.

Η Slim Keith με τον Κλαρκ Γκέιμπλ
Η Slim Keith με τον Κλαρκ Γκέιμπλ /Φωτογραφία: AP Photo

Στα 22 της εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του Harper's Bazaar και συχνά συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες του περιοδικού.

Αρκετοί άνδρες την κυνήγησαν, συμπεριλαμβανομένου του ζεν πρεμιέ της εποχής Κλαρκ Γκέιμπλ. Ωστόσο, τίποτα δεν συνέβη ποτέ μεταξύ τους και εκείνη παντρεύτηκε τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Χάουαρντ Χοκς το 1941.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στον γάμο της με τον Χάουαρντ Χοκς
Στον γάμο της με τον Χάουαρντ Χοκς /Φωτογραφία: AP Photo

Μαζί, απέκτησαν ένα κοριτσάκι, αλλά τελικά τον άφησε για τον θεατρικό παραγωγό Leland Hayward. Όταν την παράτησε για άλλη γυναίκα, παντρεύτηκε για τρίτη φορά το 1962 με τον Βρετανό τραπεζίτη Kenneth Keith, πριν χωρίσουν το 1972.

​Φημολογείται ότι ενέπνευσε τον χαρακτήρα της Lady Ina στο βιβλίο του Καπότε, μια διαζευγμένη που αναζητούσε νέους συζύγους, οι οποίοι έπρεπε να είναι «πλούσιοι» και «τεχνικά ζωντανοί».

Με τον δεύτερο σύζυγό της Leland Hayward
Με τον δεύτερο σύζυγό της Leland Hayward /Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Keith τον έδιωξε από τη ζωή της όπως πολλές από τις άλλες socialite. Το Vanity Fair ανέφερε ότι «συμβουλεύτηκε ακόμη και έναν δικηγόρο για να μηνύσει τον Καπότε για συκοφαντική δυσφήμιση».

Έζησε μια ήσυχη ζωή στη Νέα Υόρκη και κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά της, με τίτλο «Slim: Memories of a Rich and Imperfect Life», το 1990 λίγο πριν από το θάνατό της. Πέθανε τον Απρίλιο του ίδιου έτους σε ηλικία 72 ετών από καρκίνο του πνεύμονα.

Η Lee Radziwill ήταν από τις λίγες που έμειναν φίλοι με τον Καπότε και τον υπερασπίστηκαν

Η Lee Radziwill (την οποία υποδύεται η Καλίστα Φλόκχαρτ) ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή socialite της Νέας Υόρκης, ήταν η μικρότερη αδερφή της πρώην Πρώτης Κυρίας Τζάκι Κένεντι Ωνάση.

Η Radziwill γεννήθηκε ως Caroline Lee Bouvier στις 3 Μαρτίου 1933, από τον χρηματιστή John Vernou Bouvier και την socialite Janet Norton Lee και μεγάλωσε σε ένα duplex 12 δωματίων στη Park Avenue στο Μανχάταν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Lee Radziwill
Η Lee Radziwill /Φωτογραφία: AP Photo

Αφού το διάσημο πάρτι της ως debutante οδήγησε στη δημοσίευση της λαμπερής ολοσέλιδης φωτογραφίας της στο τεύχος Δεκεμβρίου 1950 του περιοδικού Life, έγινε σιγά σιγά επίσημο μέλος του υψηλής κοινωνίας της Νέας Υόρκης.

Δοκίμασε για λίγο τις δυνάμεις της στην υποκριτική στο θέατρο ενώ έπαιξε σε μια τηλεταινία. Ωστόσο, επέλεξε να επικεντρωθεί στην ανάδειξή της ως fashion icon και κοσμική. Παντρεύτηκε τον Αμερικανό διπλωμάτη Michael Temple Canfield το 1953, αλλά χώρισαν το 1958.

Αργότερα παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Stanisław Albrecht Radziwiłł το 1959, έναν Πολωνό πρίγκιπα με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Anthony και την Anna.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Lee Radziwill
Η Lee Radziwill /Φωτογραφία: AP Photo

Γνώρισε τον Καπότε σε ένα γεύμα το 1962 και οι δύο τους έγιναν στενοί φίλοι τα επόμενα χρόνια. Η Radziwill συναναστρεφόταν με την ελίτ του Χόλιγουντ και μάλιστα πήγε σε περιοδεία με τους Rolling Stones.

Αλλά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ήταν μια δύσκολη περίοδος για εκείνη, λόγω της ζήλιας της για την αδερφή της, η οποία ενισχύθηκε μετά τον γάμο της Τζάκι με τον πρώην της Lee, τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση.

Ο γάμος της με τον πρίγκιπα έληξε το 1974 και ο Καπότε χρησιμοποίησε τη ζήλια για την αδερφή της και τον αποτυχημένο γάμο της στο βιβλίο του. Ακόμα κι έτσι, ήταν μια από τις λίγες που έμειναν φίλες με τον Καπότε μετά την κυκλοφορία του περιβόητου κεφαλαίου ενώ τον υπερασπίστηκε με τα χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Lee Radziwill με την Τζάκι Κένεντι στην Ελλάδα
Η Lee Radziwill με την Τζάκι Κένεντι στην Ελλάδα /Φωτογραφία: AP Photo

Η Radziwill είπε ότι αυτή και ο Καπότε τελικά «απομακρύνθηκαν λόγω του ποτού του», προσθέτοντας: «Απλώς ξεχάσαμε ο ένας τον άλλον. Εννοώ, δεν τον ξέχασα ποτέ, αλλά δεν βλεπόμασταν, γιατί δεν είχε κανένα νόημα. Ήθελε πολύ να αυτοκτονήσει. Ήταν μια αργή και επώδυνη αυτοκτονία», είχε πει για εκείνον.

Η τελευταία σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν τον κάλεσε στο εξοχικό της στην Αγγλία και εκείνος «έσπασε τα περισσότερα έπιπλα» στον ξενώνα που έμεινε.

Λέγεται ότι η άρνησή της να καταθέσει εκ μέρους του σε μια μήνυση συκοφαντίας που κατατέθηκε εναντίον του τη δεκαετία του '70 δημιούργησε ρήξη μεταξύ τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Lee Radziwill
Η Lee Radziwill /Φωτογραφία: AP Photo

Στα τελευταία της χρόνια, άρχισε να εργάζεται ως διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, ιδρύοντας τη δική της εταιρεία διακόσμησης το 1976. Αναδείχτηκε από το Vanity Fair ως η πιο καλοντυμένη γυναίκα το 1996 και κυκλοφόρησε δύο βιβλία.

Παντρεύτηκε για τρίτη φορά με τον ηθοποιό Χέρμπερτ Ρος το 1988, αλλά ο χώρισε το 2001. Ο γιος της πέθανε πρόωρα σε ηλικία 40 ετών, λιγότερο από ένα μήνα αφότου ο ανιψιός της Τζον Φ. Κένεντι Τζούνιορ σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η Radziwill πέθανε σε ηλικία 85 ετών στις 15 Φεβρουαρίου 2019, στο διαμέρισμά της στο Upper East Side από φυσικά αίτια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η C.Z. Guest κυκλοφόρησε σειρά ρούχων και παρέμεινε στους κοινωνικούς κύκλους

Γεννημένη ως Lucy Douglas Cochrane το 1920, η Guest (την οποία υποδύεται η Κλόι Σεβινί) έκανε το ντεμπούτο της στην κοινωνία το 1937 και ψηφίστηκε ως το «glamor girl»στο North Shore της Μασαχουσέτης το 1939.

Στα πρώτα της χρόνια, εργάστηκε ως ηθοποιός και μοντέλο, παίρνοντας ένα ρόλο στο Μπρόντγουεϊ το 1944. Τον Μάρτιο του 1947, παντρεύτηκε τον πρωταθλητή του πόλο Winston Frederick Churchill Guest, γιο του Βρετανού πολιτικού Frederick Guest και δεύτερο ξάδερφο του Winston Churchill και απέκτησαν μαζί δύο παιδιά.

Η C.Z. Guest σε πάρτι του Τρούμαν Καπότε
Η C.Z. Guest σε πάρτι του Τρούμαν Καπότε /Φωτογραφία: AP Photo

Δεδομένου ότι ήταν εξέχουσα προσωπικότητα, ο γάμος τους εδραίωσε τη Guest ως κορυφαία socialite, πράγμα που σημαίνει ότι συχνά συναναστρεφόταν με αστέρες, A-listers, πολιτικούς, ακόμη και με μέλη της βασιλικής οικογένειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλοι διάσημοι φίλοι τους ήταν ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο οποίος ήταν κουμπάρος στο γάμο τους, ο Δούκας και η Δούκισσα του Γουίνδσορ, που ήταν νονοί των παιδιών τους.

Η C.Z. Guest με τη Γουόλις Σίμπσον
Η C.Z. Guest με τη Γουόλις Σίμπσον /Φωτογραφία: AP Photo

Όπως η Radziwill, έτσι και η Guest ήταν ένα από τα λίγα μέλη των «Κύκνων» που παρέμειναν φίλοι με τον Καπότε αφότου δημοσίευσε το διήγημά του. Και εκείνη και ο σύζυγός της ήταν δίπλα του όταν μπήκε για πρώτη φορά σε κέντρο απεξάρτησης.

Η Guest έγινε συγγραφέας τη δεκαετία του 1970 και άρχισε να γράφει μια εβδομαδιαία στήλη το 1976 που εμφανίστηκε σε 350 εφημερίδες σε όλες τις ΗΠΑ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η C.Z. Guest με τη Γουόλις Σίμπσον και τον Δούκα του Γουίνδσορ
Η C.Z. Guest με τη Γουόλις Σίμπσον και τον Δούκα του Γουίνδσορ /Φωτογραφία: AP Photo

Τελικά κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με τίτλο «First Garden», το οποίο είχε μια εισαγωγή από τον «αγαπητό φίλο» της, Τρούμαν Καπότε.

Επιπλέον, έγινε μια πετυχημένη επιχειρηματίας, κυκλοφόρησε τη δική της σειρά με πουλόβερ και αθλητικά ρούχα από κασμίρ, καθώς και μια σειρά από αρωματικά εντομοαπωθητικά και άλλα είδη κηπουρικής.

Ονομάστηκε επίσης γενική επίτροπος της αμερικανικής έκθεσης κήπου του Διεθνούς Φεστιβάλ στην Αγγλία το 1984. Η Guest και ο σύζυγός της κατάφεραν να παραμείνουν στους κοινωνικούς κύκλους πριν από το θάνατό του το 1982. Πέθανε τον Νοέμβριο του 2003 σε ηλικία 83 ετών μετά από πρόβλημα στην αναπνοή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ann Woodward έβαλε τέλος στη ζωή της με δηλητήριο

Η Woodward (την οποία υποδύεται η Ντέμι Μουρ) γεννήθηκε ως Evangeline Lucille Crowell το 1915 στο Κάνσας και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1937 για να ακολουθήσει καριέρα στο μόντελινγκ.

Τελικά υπέγραψε με ένα πρακτορείο μοντέλων, το οποίο τη βοήθησε να αποκτήσει ρόλους στο ραδιόφωνο και μέχρι το 1940, είχε κερδίσει τον τίτλο του «πιο όμορφου κοριτσιού στο ραδιόφωνο».

Υπήρξαν φήμες ότι είχε σχέση με τον πατέρα του μελλοντικού συζύγου της, τον πλούσιο τραπεζίτη William Woodward Sr., ενώ εργαζόταν ως showgirl σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μανχάταν πριν παντρευτεί τον γιο του, William Woodward Jr., το 1943.

Η Ann Woodward
Η Ann Woodward /Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους, αλλά ο γάμος τους κλονίστηκε από τις απιστίες του συζύγου της και τελικά ζήτησε διαζύγιο το 1947, το οποίο εκείνη αρνήθηκε.

Το 1955, η Woodward πυροβόλησε και σκότωσε τον σύζυγό της, αλλά ισχυρίστηκε στη δίκη ότι πίστευε ότι ήταν εισβολέας που μπήκε στο σπίτι, καθώς είχαν γίνει πολλές διαρρήξεις στη γειτονιά πριν από το περιστατικό.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν ατύχημα και δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κάποιο έγκλημα, αλλά είχε ως αποτέλεσμα να εξοριστεί από την υψηλή κοινωνία, όπως και ο Καπότε.

Η Ann Woodward στο αστυνομικό τμήμα μετά τον πυροβολισμό του συζύγου της
Η Ann Woodward στο αστυνομικό τμήμα μετά τον πυροβολισμό του συζύγου της /Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο αποκαλυπτικό διήγημά του, ο Καπότε έγραψε για μια γυναίκα με το όνομα Ann Hopkins που σκότωσε βάναυσα τον σύζυγό της σε μια προσπάθεια να κλέψει τα χρήματά του.

Πολλοί έσπευσαν να παρατηρήσουν ότι πολλές λεπτομέρειες του εγκλήματος στην ιστορία του ήταν εντυπωσιακά παρόμοιες με της Woodward, θέτοντας το ερώτημα αν πίστευε ο Καπότε ότι είχε σκοτώσει σκόπιμα τον σύζυγό της για να του κλέψει τα πλούτη.

Μόλις κυκλοφόρησαν φήμες ότι ο Καπότε έγραφε μια ιστορία για τις socialite και ότι θα ήταν μέρος της, η Woodward αυτοκτόνησε με κυάνιο.

Η Ann Woodward
Η Ann Woodward /Φωτογραφία: AP Photo
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μερικοί έχουν αναρωτηθεί αν ήταν τα λόγια του Καπότε που την οδήγησαν στην αυτοκτονία, ενώ άλλοι είπαν ότι υπέφερε από κατάθλιψη πολύ πριν γίνει γνωστό ότι ο Καπότε έγραφε βιβλίο.

Η τραγική ιστορία της Woodward ήταν το θέμα ενός μυθιστορήματος του Dominick Dunne το 1985, με τίτλο «The Two Mrs. Grenvilles», το οποίο έγινε μίνι σειρά δύο χρόνια αργότερα.

Η Joanne Carson πήρε το διδακτορικό της και έμεινε κοντά στον Καπότε

Γεννημένη ως Joanne Copeland, η Carson (την οποία υποδύεται η Μόλι Ρίνγκγουολντ) εργάστηκε ως μοντέλο και αεροσυνοδός για την Pan American World Airways.

Εκείνη την περίοδο γνώρισε τον δημοφιλή τηλεοπτικό παρουσιαστή Johnny Carson και παντρεύτηκαν το 1963. Ήταν μαζί για εννέα χρόνια πριν χωρίσουν το 1972.

Η Carson έγινε παρουσιάστρια talk show, δημιουργώντας τη δική της εκπομπή που επικεντρωνόταν στην υγεία και τη φυσική κατάσταση, με το όνομα Joanne Carson's VIP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Joanne Carson με τον σύζυγό της, κωμικό, Johnny Carson
Η Joanne Carson με τον σύζυγό της, κωμικό, Johnny Carson /Φωτογραφία: AP Photo

Επικεντρώθηκε στην εκπαίδευσή της αργότερα και επέστρεψε στο πανεπιστήμιο για να πάρει το μεταπτυχιακό της στην ψυχολογία και το διδακτορικό της στη διατροφική βιοχημεία και φυσιολογία.

Έμεινε κοντά με τον Καπότε παρά την διαμάχη τους, και ήταν στο σπίτι της όταν πέθανε το 1984. Η ίδια πέθανε το 2015 σε ηλικία 83 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ