Η επίταξη είναι χούντα, ελάτε να μας πάρετε νεκρούς, λένε οι εργαζόμενοι του Μετρό - iefimerida.gr

Η επίταξη είναι χούντα, ελάτε να μας πάρετε νεκρούς, λένε οι εργαζόμενοι του Μετρό

Η επίταξη είναι χούντα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς». Με αυτήν την οργισμένη φράση απάντησαν οι εργαζόμενοι του Μετρό, που παραμένουν οχυρωμένοι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων, στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη.

Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης να τραβήξει τη σύγκρουση στα άκρα και να επιστρατεύσει τους εργαζομένους του Μετρό, ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

«Δώστε μας μετενέργεια και σταματάμε την απεργία»

Νωρίτερα οι απεργοί, μέσω του προέδρου των Εργαζομένων του Μετρό Αντώνη Σταματόπουλου υποστήριξαν από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια όπου βρίσκονται πως δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο με τις κινητοποιήσεις τους. Δέχονταν να σταματήσουν την απεργία αν η κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω και ξεκινούσε διάλογο μαζί τους.

Συγκεκριμένα οι απεργοί ζήτησαν από την κυβέρνηση να παραμείνει σε ισχύ η συλλογική σύμβαση, η οποία λήγει τον Απρίλιο, αλλά και να ισχύσει η μετενέργεια, (δηλαδή να παραταθεί η ισχύουσα σύμβαση για τρεις μήνες ακόμα).

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεχόταν τον όρο των εργαζομένων στο Μετρό, εκείνοι έλεγαν ότι θα αναστείλουν σε αυτή τη φάση τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με το υπουργείο.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετρό κυβέρνηση εργαζόμενοι επίταξη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ