Διέξοδο αναζητούν οι απεργοί του Μετρό - Περιμένουν την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Διέξοδο αναζητούν οι απεργοί του Μετρό - Περιμένουν την κυβέρνηση

Διέξοδο αναζητούν οι απεργοί του Μετρό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την κόντρα ανάμεσα σε κυβέρνηση και απεργούς του Μετρό να έχει φτάσει στα άκρα και με τους πολίτες να είναι τα θύματα, αφού για οκτώ ημέρες ταλαιπωρούνται στους δρόμους, τώρα γίνεται μία προσπάθεια να ξεκινήσει διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Από την πλευρά τους οι απεργοί, μέσω του προέδρου των Εργαζομένων του Μετρό Αντώνη Σταματόπουλου υποστήριξαν από το αμαξοστάσιο στα Σεπόλια όπου βρίσκονται πως δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τον κόσμο με τις κινητοποιήσεις τους και θα σταματήσουν την απεργία στην περίπτωση που η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα πίσω και ξεκινήσει διάλογο μαζί τους.

Συγκεκριμένα ζητούν από την κυβέρνηση να παραμείνει σε ισχύ η συλλογική σύμβαση, η οποία λήγει τον Απρίλιο, αλλά και να ισχύσει η μετενέργεια, (δηλαδή να παραταθεί η ισχύουσα σύμβαση για τρεις μήνες ακόμα).

Στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεχθεί τον όρο τον εργαζομένων στο Μετρό, εκείνοι θα αναστείλουν σε αυτή τη φάση τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος με το υπουργείο.

Σύσκεψη στο Μαξίμου – Ποιες λύσεις εξετάζονται

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, αφού χθες είχε στείλει τελεσίγραφο στους απεργούς. Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, αναμένεται να λάβουν την απόφαση για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, ώστε να βγει από το αδιέξοδο που έχει προκαλέσει η συνεχιζόμενη απεργία στο Μετρό.

Σε σημερινές του δηλώσεις στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί μπορεί να είναι υπεράνω του νόμου», αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πρόσθεσε μάλιστα «περνάμε σαν χώρα μια δύσκολη φάση, όπου δυστυχώς έχουμε αναγκαστεί να περικόψουμε ακόμα και τις συντάξεις του ΟΓΑ. Κανένας δεν είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους, κανένας δεν είναι πάνω από τον νόμο».

Η κυβέρνηση εξετάζει τρεις διαφορετικές λύσεις

  • Να συλλάβει συνδικαλιστές με τη διαδικασία του αυτοφώρου για μη σεβασμό δικαστικών αποφάσεων
  • Να προχωρήσει σε επίταξη
  • Να ξεκινήσει τη διαδικασία απολύσεων

Κινητοποιήσεις και στα άλλα Μέσα Μεταφοράς

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αφού στάση εργασίας από 12 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό και το Τραμ.

Παράλληλα ακινητοποιημένα θα μείνουν και τα λεωφορεία από τις 11 το πρωί έως τις 5.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ