Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου βρήκαν λύση για τις λίστες της διαθεσιμότητας - iefimerida.gr

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου βρήκαν λύση για τις λίστες της διαθεσιμότητας

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου βρήκαν λύση για τις λίστες της διαθεσιμότητας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τελικό της στάδιο μπαίνει η διαδικασία της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, υπέγραψε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρακάμπτονται οι αντιδράσεις των φορέων που αρνούνται να στείλουν τις λίστες με τους υπαλλήλους.

Όπως είχε αναφέρει το iefimerida.gr, μετά την άρνηση Δήμων και φορέων να στείλουν λίστες με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους, το υπουργείο στράφηκε στην απογραφή του 2012, για να αντληθούν οι καταστάσεις με όσους είναι διοικητικό προσωπικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε σήμερα ο κ. Μανιτάκης προβλέπει ακριβώς αυτό, δηλαδή για όσους φορείς και υπηρεσίες δεν στέλνουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων τους, οι λίστες με τους δημοσίους υπαλλήλους που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα προκύψουν από τη βάση δεδομένων της απογραφής του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι βάση του Μνημονίου 3, πρέπει να τίθενται σε διαθεσιμότητα 6.250 υπάλληλοι κάθε τρίμηνο του 2013 ή 95 την ημέρα, ώστε να επιτευχθεί ο μνημονιακός στόχος για 25.000 αποχωρήσεις το 2013.

Ήδη από το Νοέμβριο έχει τεθεί σε ισχύ η διαθεσιμότητα 2.000 υπαλλήλων σε δήμους, πανεπιστήμια και υπουργεία. Στο μέτρο υπάγονται υπάλληλοι με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας διοικητικού, διοικητικού-λογιστικού, διοικητικού-οικονομικού, διοικητικών γραμματέων και υπάλληλοι με πρόσληψη χωρίς διαγωνισμό και διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Οι υπάλληλοι που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα θα λαμβάνουν το 75% του μισθού τους. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει δεσμευτεί ότι θα αξιοποιηθούν σε κενά που θα εντοπιστούν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ