Ελλείψεις προσωπικού στους φορείς ψάχνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης - iefimerida.gr

Ελλείψεις προσωπικού στους φορείς ψάχνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να μάθει που υπάρχουν ελλείψεις προσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με γοργά βήματα προχωράει η μετακίνηση υπαλλήλων με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καλεί όλες τις υπηρεσίες να επισημάνουν τι ανάγκες υπάρχουν σε προσωπικό για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους.

Σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου τονίζεται η ανάγκη της κάλυψης κενών θέσεων και η ταχύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Οπως σημειώνεται στην εγκύκλιο τα αιτήματα θα αφορούν στην κάλυψη θέσεων προσωπικού δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των ειδικοτήτων διοικητικού, διοικητικού-λογιστικού, διοικητικού-οικονομικού, διοικητικών γραμματέων, διοικητικών δακτυλογράφων, δακτυλογράφων στενογράφων.

Οι φορείς υποχρεούνται, ακόμη, να αποστείλουν στοιχεία ανά, μονάδα, νομό και συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, ενώ καλούνται, επιπλέον, να αιτιολογήσουν το αίτημά τους.

Ανάμεσα σε άλλα πρέπει να καταγράψουν :

  • τον όγκο συναλλαγών που έχουν οι υπηρεσίες με τους πολίτες
  • το σύνολο των εκκρεμοτήτων
  • κατά πόσον έχει αποδυναμωθεί η υπηρεσία από τις συνταξιοδοτήσεις ή την αναστολή προσλήψεων
  • τα ειδικότερα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υπάλληλοι

Οι θέσεις στις οποίες θα μετακινηθούν οι υπάλληλοι αφορούν κυρίως σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και αστυνομικά τμήματα.

Κύκλοι του υπουργείου, πάντως, εκφράζουν την απορία τους για τη στάση συνδικαλιστών, αλλά και ορισμένων δημάρχων, καθώς «το μόνο που καταφέρνουν είναι να καθυστερούν την τοποθέτηση των υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα, στη νέα τους θέση».

Προβληματισμός εκφράζεται, επίσης, και για τις αντιδράσεις στο θέμα των επίορκων υπαλλήλων, καθώς με την άρνηση να δοθούν στοιχεία δεν προχωράει η διαθεσιμότητα εκείνων που κατηγορούνται για βαριά πειθαρχικά, ίσως και ποινικά αδικήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ