Εκλογικό θρίλερ μεταξύ Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι δημοσκοπήσεις - iefimerida.gr

Εκλογικό θρίλερ μεταξύ Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Εκλογικό θρίλερ μεταξύ Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ δίνουν οι δημοσκοπήσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο νήμα αναμένεται βγει ο τελικός νικητής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου σύμφωνα με τις εως τώρα δημοσκοπήσεις καθώς Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να δίνουν μεγάλη μάχη για την πρώτη θέση που δίνει και το μπόνους των 50 εδρών.

Δημοσκόπηση της «Metron Analysis» δίνει ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ 27,2% και στη Νέα Δημοκρατία 27% δηλαδή μια διαφορά 0,2%!

Στην τρίτη θέση εξακολουθεί να είναι το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας 14,8%. Στην συνέχεια ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 4,9%. Εντός Βουλής φαίνεται να είναι και η Δημιουργία Ξανά!-Δράση καθώς συγκεντρώνει το απαραίτητο 3%.

Εκτός του Κοινοβουλίου παραμένουν και σε αυτήν την δημοσκόπηση, ο ΛΑΟΣ με 1,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,6%. Την ίδια στιγμή το 48% δηλώνει ότι θα ψηφίσει με βάση την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη, ενώ το 43% απαντά ότι θα ψηφίσει με βάση το δίπολο «υπέρ ή κατά του Μνημονίου».

Σε άλλη ερώτηση, το 49% υποστηρίζει πως θα ήθελε μία κυβέρνηση της κεντροαριστεράς, ενώ άνοδο εμφανίζει το ποσοστό των όσων προτιμούν κυβέρνηση κεντροδεξιάς, με 38%

Πρώτος σε μία ακόμη δημοσκόπηση εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC συγκεντρώνοντας ποσοστό 28,5%. Η ΝΔ είναι δεύτερη με ποσοστό 26% ωστόσο φαίνεται να προηγείται στην παράσταση νίκης.

Η δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι KONTRA, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 28,5%

ΝΔ 26%

ΠΑΣΟΚ 12,5%

Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%

ΔΗΜΑΡ 7%

Χρυσή Αυγή 5,5%

ΚΚΕ 5%

Δημιουργία Ξανά- Δράση 3%

Οικολόγοι Πράσινοι 2%

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

ΛΑΟΣ 0,5%

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 35,4% έναντι 27,2%.

Την ίδια ώρα κυβερνηση συνεργασίας ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ φέρεται ότι «προτιμούν» οι ψηφοφόροι σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα "Παρασκευή+13", θεωρώντας ότι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πιο κατάλληλοι για να συνεργαστούν μεταξύ τους.

Στο ερώτημα «οι πολιτικοί ποιών κομμάτων θα μπορούσαν κατά τη γνώμη σας να συνεργαστούν αρμονικά σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης» οι απαντήσεις ήταν:

Σαμαράς - Βενιζέλος: 21,7%

Τσίπρας - Κουβέλης: 7,4%

Σαμαράς - Βενιζέλος - Κουβέλης: 5,2%

Τσίπρας - Βενιζέλος: 4,8%

Σαμαράς - Τσίπρας: 4,4%

Τσίπρας - Παπαρήγα: 2,2%

Αξίζει να σημειωθεί ότι δημοφιλέστερη απάντηση ήταν το «Κανένας» με 25,1% και τρίτη δημοφιλέστερη το «άλλοι συνδυασμοί» με 17,3%

Παράλληλα, το 76% σχεδόν όσων απάντησαν θεωρούν ότι στις επερχόμενες εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ